Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Merkezli Borsadan ABD Kararı: Kurumsal Müşteriler İçin Hizmetleri Sonlandırdı

Singapur merkezli kripto para borsası Crypto.com, ABD içerisindeki kurumsal müşterilerine sunduğu hizmetleri sonlandıracağını duyurdu.

CoinDesk’in 9 Haziran tarihinde yayınladığı habere göre Crypto.com, 21 Haziran tarihinden itibaren ABD’deki kurumsal müşterilerine verdiği hizmetleri sonlandıracak.

Bireysel müşteriler, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından regüle edilmiş UpDown opsiyonları da dahil olmak üzere hizmetlerden yararlanmaya devam edecek.

Borsa, alınan kararın ABD’deki kurumsal müşterilerinden gelen sınırlı talepten kaynaklandığını belirtti ve konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Mevcut piyasa ortamında ABD’deki kurumlardan gelen sınırlı talep nedeniyle 21 Haziran 2023 TSİ 06.59 itibariyle ABD’de Crypto.com Exchange’in kurumsal hizmetlerini askıya alma kararı aldık. Etkilenen kurumsal kullanıcılara sorunsuz bir geçişi desteklemek için önceden bildirimde bulunuldu.

Crypto.com gelecekte kurumsal hizmetlerini yeniden başlatabileceğini ancak bunun için piyasa koşullarını elverişli hale gelmesi gerektiğini bildirdi.

Açıklamada, buna dair herhangi bir ifade bulunmamasına rağmen borsanın kararında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yakın zamanda Binance ve Coinbase’e açılan davaların etkili olduğu da öne sürüldü.

Borsa, yakın zamanda Singapur’dan Başlıca Ödeme Kurumu (MPI) lisansı aldığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!