Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance.US’te Bitcoin Alım-Satım Fiyat Farkı Uçuk Seviyeye Ulaştı: 20 Kat Artış!

Kripto para borsası Binance’in ABD iştiraki Binance.US üzerinde Bitcoin (BTC) spread’i diğer önde gelen kripto para borsalarına kıyasla 20 kat artış gösterdi.

On-chain analiz firması Kaiko tarafından sağlanan verilere göre Binance.US’deki Bitcoin spread’i (alış ve satış fiyatı arasındaki fiyat farkı) ABD merkezli borsalar Coinbase ve Kraken’e kıyasla ciddi oranda yükseldi. Son bir hafta içerisinde yaşanan artışla birlikte Binance.US üzerindeki BTC/USDT, BTC/USD işlem çiftlerinin spread’i diğer kripto para borsalarına kıyasla 20 katı aşmış oldu.

Kaiko’nun verileri ayrıca kripto para piyasasındaki likiditenin ABD dışına kaymaya başladığını gözler önüne serdi. Piyasa analistlerine göre Binance.US’deki spreadlerin artması kullanıcıların fonlarının risk altında olabileceği ve likiditenin yurtdışına taşınmaya başladığı endişelerini yansıtıyor.

Söz konusu dalgalanmanın arkasında ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance’e karşı açmış olduğu dava bulunuyor. Dava haberiyle birlikte Binance.US ve Binance global arasındaki Bitcoin fiyatında makas açılmış ve kullanıcıların Bitcoin satışı yaparak borsayı terk ettikleri kayda öne sürülmüştü.

Yaşanan gelişmelere paralel olarak 100 kripto para işlem çiftini delist etme kararı alan Binance.US, bu kararından kısa sürede vazgeçerek sadece 10 işlem çiftini borsadan kaldıracağını duyurdu. Bu duyuruya ek olarak Binance.US, banka ortaklarına SEC tarafından zorluk çıkarıldığını belirterek dolar yatırma işlemlerini durdurduğunu beyan etti.

SEC’nin kripto borsalarına yönelik düzenleyici baskısının arttığı bu günlerde, hangi borsaların ve kripto paraların nasıl etkileyeceğine dair belirsizlik devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!