Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Merkezli Borsadan Kullanıcılara Yapay Zeka Asistanı

Singapur merkezli kripto para borsası Crypto.com, ChatGPT tabanlı yapay zeka (AI) asistanı Amy’yi piyasaya sürdü.

Crypto.com 2 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kullanıcılarına kripto para piyasalarındaki gelişmeleri ve tarihsel olayları araştırma konusunda yardımcı olacak ChatGPT tabanlı yapay zeka asistanı Amy’yi kullanıma sundu. Mevcut durumda Amy’nin beta testinin sürdüğünün, yalnızca belirli projelere ve kullanıcılara açık olduğunun altı çizildi.

Derin öğrenme modeli ile çalışan yapay zekanın tam sürüme geçemeden önce kullanıcılar ve geliştirici ekip tarafından belirli vaka örnekleriyle eğitildiği borsa tarafından verilen bilgiler arasında yer aldı.

Konu hakkında yorum yapan bir Crypto.com sözcüsü, yapay zekanın henüz ilk günlerinde olmasına rağmen sorumlu bir şekilde eğitilmesi durumunda büyük bir potansiyele sahip olacağını belirtti.

Crypto.com, önümüzdeki haftalarda Amy’nin istikrarlı bir şekilde daha fazla kullanıcının erişimine sunulacağını bildirdi. Borsanın Ürün Birimi Başkan Yardımcısı Abhi Bisarya, diğer sektörlerde olduğu gibi kripto para sektöründe de yapay zekanın potansiyelinin büyük fırsatlara işaret ettiğini belirtti. Ayrıca ilerleyen zamanlarda Amy’nin yeteneklerinin geliştirileceği Bisarya’nın açıklamaları arasında yer aldı.

Crypto.com CEO’su Kris Marszalek, ekosistemi oluşturmanın başından beri Crypto.com için öncelikli bir odak noktası olduğunun altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!