Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur’daki Bakanlık, Kripto Para ile Ödeme Alan Şirketleri Uyardı

Singapur Adalet Bakanlığı, kripto paraların yasal birer “ödeme aracı” olmadıklarını açıkladı.

Singapur yasalarına göre kripto paraların henüz yasal birer para birimi veya ödeme aracı olarak değerlendirilmediklerini belirten Adalet Bakanlığı, yerel şirketleri bu doğrultuda uyardı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre ülkedeki şirketler, kripto para ile ödeme almadan önce ilgili durum tespitini yapmalılar.

Adalet Bakanlığı’nın kripto paralar hakkında yaptığı bu açıklama aslında pek tesadüfi değil. Ülkedeki SK Jewellery adlı bir mücevher şirketi, Bitcoin ile ödeme kabul edebilmek için Bizkey Network ile işbirliği yapmaya başladı.

Oldukça yüklü paralar karşılığında satılabilen değerli taşların kripto para ile satın alınabilecek olması, ülkedeki yetkilileri şüphelendirmeye yetti.

Söz konusu mücevher şirketi, bu işbirliğinin herhangi bir yasa dışı faaliyete yol açmayacağının ve her adımın yasalar doğrultusunda atılacağının garantisini verse de Singapur’daki yetkililer işi şansa bırakmak istemiyorlar.

Mücevher şirketinin sözcülerinden biri, konu hakkında Business Times’a konuştu ve şu açıklamayı yaptı:

“Kripto paraları sadece müşterilerimize alternatif bir ödeme imkanı sunabilelim diye kabul ediyoruz. Yaptığımız işte herhangi bir değişiklik olmayacak.”

Adalet Bakanlığı, ne mücevher şirketi ne de Bizkey Network tarafından yapılan açıklamalara güveniyor. Bakanlık, değerli taşlar pazarında kripto paraların kullanılmaya başlamasının çeşitli para aklama vakalarına yol açabileceğini düşünüyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın bir kısmı şu şekilde:

“Kripto para ile ödeme almayı kabul eden şirketler, olası para aklama ve terörizm finansmanı suçlarına karşı gerekli önlemleri almak zorundadır. Bu şirketler ayrıca kripto para ile ödeme almadan önce gerekli tüm durum tespitlerini yerine getirmek durumundalar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment