Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Winklevoss İkizleri Bitcoin ETF’si Rüyasından Vazgeçmiyor!

Gemini kripto para borsasının ünlü ikizleri Tyler ve Cameron Winklevoss, Bitcoin piyasalarının çok fazla manipülasyona maruz kaldığını belirten ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu ikna etmenin bir yolunu bulduklarını düşünüyorlar.  Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’i fikirlerini çaldıkları gerekçesiyle dava eden ünlü ikizler, söz konusu planlarını Laure Shin’in podcast yayınında açıkladı.

Dün SEC’in yaptığı açıklama ile Bitcoin ETF’sini yapan firmanın başvurusunu çektiği bütün sektörde bir anda duyuldu. İkizler ise Bitcoin ETF’sinin onaylanması için ”SEC’i dinleyip, kripto para piyasası için daha fazla gözetim ve denetim” getirmenin işe yarayacağını düşünmekteler.

NASDAQ’ın en akıllı teknolojisini kullanarak bunu yapmaya başladıklarını belirten ikizler, bunun eninde sonunda ETF benzeri bir ürüne onay verilmesine neden olacağını aktardı. Gemini geçtiğimiz tarihlerde New York içerisinde özellikle regülasyonlara yönelik bir reklam kampanyası düzenlemiş ve bununla ilgili kripto para topluluğundan tepki toplamıştı. Söz konusu reklamlarda regülasyonların kripto para sektörü için elzem olduğu vurgulanmaktaydı.

Konu hakkında yorum yapan ikizler bu reklam kampanyasının regülatörler için değil, müşteriler için olduğunu ifade etti ve şimdiden bunun meyvesini aldıklarını vurguladı.  İnsanları kripto paralar hakkında eğitmenin en önemli öncelik olduğunu açıklayan ikizler, temel sorunun eğitimsizlik ve insan hatasından kaynaklandığını düşünüyorlar.

Gerçekten de Twitter tabanlı sahte ünlü profilleri kullanılarak yapılan dolandırıcılıklara bile baktığımızda, eğitimin ve insan hatasının kripto para sektörünün en büyük belası olduğu görülebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment