Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapurlu Kripto Kredi Platformu 100 Milyon Dolarlık Fon Toplamayı Hedefliyor

Asya’nın en büyük kripto kredi platformlarından biri olan Matrixport Technologies, 100 milyon dolarlık yatırım almayı hedefliyor.

Bloomberg’ün 25 Kasım tarihinde yayınladığı habere göre konuya yakın kaynaklar, Matrixport’un yıl içerisinde 100 milyon dolarlık yatırım almayı hedeflediğini bildirdi. Kaynaklar, şirketin halihazırda 50 milyon dolarlık yatırım taahhüttü aldığını ancak daha fazlasını hedeflediğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl değerlemesini 1 milyar dolardan 1,5 milyar dolara çıkaran şirketin Halka İlişkiler Başkanı Ross Gan, kaynak yaratma planını doğrulayarak spekülasyonların doğruluk ihtimalini artırdı. Gan, Matrixport’un, finansal hizmetler sağlayıcısı olarak şirketin vizyonunu gerçekleştirmeye istekli yatırımcılar da dahil olmak üzere normal iş akışının bir parçası olarak kilit paydaşlarla iletişim halinde olduğunu belirtti.

Şirketin kurucusu Jihan Wu aynı zamanda dünyanın en büyük madencilik şirketlerinden biri olan Bitmain’in kurucusu olarak biliniyor. Jihan, geçtiğimiz eylül ayında zor durumdaki Bitcoin madencilik şirketleri için 250 milyon dolarlık bir yardım fonu oluşturmuştu.

Uzmanlar, Matrixport’un FTX iflasından sonra karamsar bir havanın hakim olduğu kripto para endüstrisinde ilerleyişine devam ettiğini öne sürdü. Şirket FTX’in iflasından etkilenmediğini ancak müşterilerinin FTX bağlantılı ürünlere maruz kalması nedeniyle zarara uğradığı söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!