Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

En Çok Strese Neden Olan Kripto Paralar Belli Oldu: İlk Sırada FTX Token (FTT) Var!

Araştırma şirketi Coin Kickoff’un kasım ayı için derlediği veriler yatırımcısına en çok stres yaratan kripto paraları ortaya koydu. Listenin birinci sırasında iflas eden borsa FTX’in yerel token’ı FTX token (FTT) yer aldı.

Coin Kickoff tarafından yapılan bir araştırma, yatırımcıları en çok strese sokan kripto paraları ortaya koydu. Araştırma metodu olarak piyasa değerine göre en popüler 50 kripto para biriminin hashtag’leri için coğrafi etiketli tweetler analiz edildi. Tweet’lerdeki stres seviyeleri, duygu yoğunluğu analiz etmeye yarayan TensiStrength algoritması kullanılarak ölçüldü. Sonuç olarak ise strese en çok sebebiyet veren kripto paralara ulaşıldı.

Piyasa değerine göre en büyük 50 kripto parayı kapsayan analizde FTX token (FTT) yatırımcıları en çok strese sokan kripto para oldu. Verilere göre bu konudaki tweetlerin %37,99’u stresli duygular içeriyor. İkinci sırada ise %35,92’lik payıyla Tether (USDT) yer aldı. Üçüncü sıraya ise %34,80 ile Bitcoin (BTC) yerleşti. Listenin son sırasında ise metaverse projesi Theta Newtwork (THETA) konumlandı.

FTX’in çöküşüyle birlikte tüm yatırımcılar hissetti ki kripto para piyasaları en beklenmedik anda en beklenmedik olaylarla sarsılabiliyor. Ve bu belirsizlik belki de geleneksel piyasalardaki yatırımcılardan daha çok kripto para piyasalarındaki yatırımcıları stresli kılıyor. Görünen o ki FTT token’ın en stres yaratan birinci varlık olarak yer alması son haftalarda yaşanan olaylara paralellik gösteriyor.

Yatırımcılarına en çok stres yaşatan FTT, tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) fiyatı olan 77,62 dolardan yaklaşık %98 değer kaybetti.

Listenin ilk 10’u ise şu şekilde:

  1. FTX Token (FTT)
  2. Tether (USD)
  3. Bitcoin (BTC)
  4. Cardano (ADA)
  5. Ripple (XRP)
  6. Ethereum (ETH)
  7. Unus Sed Leo
  8. VeChain (VET)
  9. Cronos (CRO)
  10. Algorand (ALGO)

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!