Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana (SOL) FTX Çöküşünde Ne Kadar Kayıp Yaşadığını Açıkladı

Solana (SOL), kripto para borsası FTX iflasının ekosistemleri üzerindeki etkilerini açıkladı. 

Solana resmi blog sitesinde 21 Kasım tarihinde güncellediği raporda, FTX çöküşünün ekosistemlerine olan etkilerini açıkladı. Ağ güvenliğinin FTX iflasından etkilenmediğini söyleyen Solana, varlıkların bir kısmının FTX bünyesinde mahsur kaldığını belirtti. Analistler, mahsur kalan varlıkların kasım ayının başında yaklaşık 160 milyon dolar değerinde olduğunu öne sürdü.

Raporda Solana Vakfı’nın FTX bünyesinde mahsur kalan nakit ve nakit benzeri varlıklarının yaklaşık 1 milyon dolar olduğu ve bu varlıkların Solana Vakfı’nın bilançosunda bulunan nakit ve nakit benzeri varlıkların yaklaşık %1’ine denk geldiği belirtildi. Açıklamada, mahsur kalan nakit pozisyonun vakfın operasyonları üzerindeki etkisinin ihmal edilebilir düzeyde olduğunun altı çizildi.

Öte yandan 6 Kasım tarihinde FTX’in varlık transferlerini kapatmasıyla beraber vakfın FTX bünyesinde 3,24 milyon dolar değerinde FTX Trading LTD adi hisse senedinin, 3,43 milyon FTT’nin ve 134 milyon SRM’in mahsur kaldığı raporda bildirildi. Solana, mahsur kalan varlıkların geri alınıp alınamayacağının şu an için belirsizliğini koruduğunu belirtti. Ayrıca raporda, Solana’da faaliyet gösteren DeFi projelerinin birçoğunun FTX’den etkilenmediği veya çok az etkilendiği ifade edildi.

Coingecko verilerine göre kasım ayının başında 0,78 ile 0,85 dolar arasında işlem gören SRM, FTX’in iflasından sonra %87’in üzerinde değer kaybederek 0,18 dolara düşüş gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!