Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Rezerv Kanıt (PoR) Sistemi Verileri: İşte Borsanın Net Bitcoin (BTC) Varlığı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, şeffaflığa dair verdiği sözü tuttu ve Rezerv Kanıt Sistemine (Proof of Reserves) dair ilk verileri paylaştı. Borsa, rezervlerine ait ilk kayıtlarında elindeki Bitcoin (BTC) varlıklarının toplam değerine yer verdi.

Binance, FTX’in iflasından sonra şeffaflığa dair verdiği sözlerinden bir tanesini daha tutarak rezerv kanıtına dair ilk verileri paylaştı. Blokzinciri üzerinde teyit edilebilen bu şeffaf veride borsaya ait net Bitcoin miktarı açıklandı. Önümüzdeki haftalarda borsanın sahip olduğu diğer tokenlarında aynı sistem dahilinde açıklanacağı ifade edildi.

Borsa tarafından sunulan bu ilk veride, şu anda ellerinde 582 bin Bitcoin bulunduğu ve bunların 575 bininin kullanıcılara ait olduğunun bilgisini verildi. Bitcoin rezervinin ekran görüntüsünün 22 Kasım TSİ 02.59’da alındığı da paylaşılan bilgiler arasında yerini aldı. Verilere göre rezervlerin kullanıcı varlıklarına göre oranı %101 olarak belirtildi.

Binance’in başlattığı bu şeffaflık akımına daha önce birçok borsa katılmış ve varlıklarının net değerini duyurmuştu. Bununla birlikte kripto piyasalarına dair veri sunan CoinMarketCap geçtiğimiz günlerde rezerv kanıtı isimli bir özelliği tanıtmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!