Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cardano (ADA) Ağında Büyük Hareketlilik: Aktif Adres Sayısı Yüzde 90 Artış Yaşadı

Kripto paralar arasında hacim olarak dokuzuncu sırada yer alan Cardano (ADA) ağındaki günlük aktif adres sayısında %90 civarında bir artış yaşandı.

On-chain verilerine göre fiyatlarda yaşanan tüm gerilemeye rağmen Cardano ağında %90 civarında bir artış görüldü. Cardano ağı, ağdaki yetkilendirilmiş cüzdan sayısının 1,2 milyon adres gibi önemli bir aşamaya ulaşmasının ardından günlük etkin adres sayısı konusunda da son zamanların rekorunu kırdı.

Cardano kurucusu Charles Hoskinson, bir Twitter gönderisini alıntılayarak “o sırada Cardano diyarı” şeklinde bir paylaşım yaptı ve tüm ekosistemin zor durumda olduğu bu günlere atıfta bulunarak projesini ön plana çıkardı.

Yorumculara göre 24 saatlik adres aktivitesindeki artışın sebeplerinden biri son günlerdeki fiyat düşüşleri ve satış baskısının bir sonucu olabilir. Böyle durumlarda balinalar, genellikle kar elde etmek ya da bir varlığa olan maruziyetlerini sınırlamak istediklerinde soğuk ve sıcak cüzdanlarından borsalara büyük miktarlarda kripto para taşıyarak ağ aktivitesini yerel zirvelere taşıyorlar.

CoinGecko tarafından sağlanan verilere göre ADA fiyatı son bir hafta içerisinde %3,2’lik düşüşle 0,315 dolar seviyelerine geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!