Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sirin Labs IOTA’yı Bırakıp Ethereum’a Geçti, IOTA Fiyatı Ağır Darbe Aldı

Sirin Labs bundan bir süre önce bir açıklama yaparak IOTA‘yı bırakıp Ethereum’a geçiş yapacağını duyurdu ve bu duyuruyla birlikte IOTA fiyatında çok ciddi bir düşüş görüldü.

Yakın gelecekte Finney adında blockchain bazlı bir akıllı telefon üretecek olan Sirin Labs, IOTA ağı yerine Ethereum ağını tercih ettiğini ve Ethereum ağıyla yola devam edeceğini açıkladı. Daha önceki açıklamalarda Finney için kullanılacak olan Blockchain’in IOTA’nınki olacağı söyleniyordu ancak görünüşe göre Sirin Labs’in planlarında bazı değişiklikler oldu.

Sirin Labs’ten gelen bu duyuruyla birlikte IOTA fiyatında ciddi bir düşüş yaşandı. CoinMarketCap verilerine göre IOTA fiyatı son 24 saatte yüzde 14 oranında düşüş yaşadı ve 0,78$ seviyesine geriledi.

IOTA fiyatı Cuma günü çıkan IOTA Hub haberleriyle birlikte yalnızca birkaç saat içerisinde 0.78 dolardan 0.96 dolar seviyesine fırlamıştı. Ancak IOTA Hub ile ilgili çıkan haberlerin olumlu etkileri pek uzun sürmedi ve Sirin Labs’ten gelen duyuru biraz daha ağır bastı.

Sirin Labs’in yaptığı duyuruyla birlikte 0.75$ düzeyine kadar düşen IOTA, geçtiğimiz dokuz ayda gördüğü en düşük seviyeyi görmüş oldu. IOTA bu fiyat aralığını en son geçtiğimiz Kasım ayının sonlarında görmüştü.

Ancak belirtmek gerekiyor ki Ethereum ağı da Sirin Labs için nihai bir çözüm sunmuyor. Sirin Labs, üreteceği Finney adlı akıllı telefon için üçüncü nesil bir Blockchain’i kullanmak istiyor ve bu tarzda bir Blockchain’in bu yılın Kasım ayında hazır olması planlanıyor.

Çift ekran özelliğiyle dikkat çeken Finney adlı telefon için şu anda erken sipariş verilebiliyor. Telefona sahip olmak isteyen kişiler Sirin Labs’in sitesinden 999$ karşılığında erken sipariş talebinde bulunabiliyorlar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment