Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum Haftalık (Mini) Analizi: 07.08.2018

Bitcoin’e Ne Oldu?

Merhaba,

Haftalık mini analizler ile kripto para piyasasına bir göz atalım.

Gelişen yeni olaylara ve grafiklere baktığımızda Bitcoin’e ne oldu sorusuna yanıt almaya çalışırken, Bitcoin’e ne olacak sorusunu da cevaplamaya çalışalım.

Bitcoin’deki bu son düşüşün sebebini araştırmaya başladığımda böyle bir düşüşe neden olacak çok önemli bir olaya rastlamadım. Temel analiz unsurlarının dışında hareket eden bir fiyat dalgalanması yaşamasının dışında kişisel düşüncem yaz aylarının verdiği rehavet ile insanlar pozisyonlarını sabitleyip yazın tadını çıkarmak için tatil havasına girdiler. Bu da Bitcoin’e karşı ilginin kısa süreli azalmasına neden oldu.

Bununla birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılacak olan valilik seçimlerinde kampanya bağışı olarak kripto paranın kullanılmasına yasak getirilmesi ve aynı zamanda Hollanda Merkez Bankasının kripto paraları para olarak kabul etmeyeceğini açıklaması da bu durgunluğa tuz biber oldu diyebiliriz.

Boğalar için düzeltme yaşanması umudunun doğmasına neden olan son iki gün içindeki düşüş şimdilik durmuş gibi görünse de, 4 saatlik grafik son yaşanan genel düşüş trendinin son bulduğunu ve yükseliş trendinin ilk sinyallerinin geldiğini gösteriyor.

analiz görsel-1

Eğer bu düşüş trendinden çıkmayı başarabilirse bu durumda olası senaryolar aşağıdaki bir diğer grafikte kendini gösteriyor. Kişisel düşüncem kademeli olarak 7.103$, 7.279$ ve 7.414$ seviyelerini test edeceğidir. Aksi durumda ise 6.800$ seviyesine ineceği ancak yatırımcıların buna pek sıcak bakmayacağını söyleyebilirim.

analiz görsel -2

Bitcoin için bu hafta genel olarak artış trendinin başladığını söyleyebilirim. Tabi ki olağan üstü olay ya da haberlerden etkilenmemek kaydıyla.

Ethereum Düşüş Eğilimini Bitirdi Mi?

Ethereum son bir haftada 50$ civarında bir kayıp yaşamış ve ayıların baskısıyla düşüş trendi içine girmiş durumda. Ancak buna rağmen yine de fiyatların yukarı eğilim denemeleri Ethereum’un hala canlı olduğu ve oyunda kalmak için büyük çaba sarf ettiğini gösteriyor.

410$ seviyesini kırdıktan sonra ilk olarak deneyeceği durak 417$ yakınlarında olacaktır. (Grafik:1)

Fakat bundan sonraki hareketin hangi yönde devam edeceğini anlayabilmek için Ichimoku Bulutuna göz atacak olursak; (Grafik:2) yakın zamanda çok ciddi bir hareketin olmayacağını anlayabiliriz.

Bununla beraber kişisel görüşüm ayıların artık yorulduğu ve boğaların ağır basmaya başlayacağı yönünde. 1. Grafikteki düşüş trenlerini kararlı bir şekilde kıracak olursa 450$ seviyesini tekrar test edeceğini düşünüyorum. Boğaların kontrolü ele geçirmesiyle Ethereum düşüş trendini tersine çevirerek yatırımcılarının yüzünü güldürmeye başlayacaktır.

Grafik 1:

grafik -1

Grafik 2:

grafik 2

Güzel ve karlı günler geçirmeniz ümidiyle kendi analizinizi kendiniz yapmanız gerektiğini hatırlatmak isterim. Başkalarına bağımlı kalmamak, sosyal medyada coin haberi peşinden koşmamak için önerim;

bitcointeknikanaliz.com

teknikanalizegitim.com

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment