Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şirket CEO’suna Göre Bitcoin Halving’i Bu Yüzden Düşüş Getirebilir

Kriptolar için ödeme çözümleri sağlayan Coinify’ın CEO’suna göre Bitcoin halving’i, “haberi al, dedikoduyu sat” olayına dönüşebilir.

Coinify CEO’su Rikke Staer, “Bu piyasa döngüsünde artık piyasada daha sofistike katılımcılar ve kurumsal yatırımcılar olduğu için bu halving’de bir ‘haberi al, dedikoduyu sat’ durumu görebiliriz.” dedi.

Güncel verilere göre 20 Nisan’da yapılacak halving ile Bitcoin madencilerine verilen blok ödülü, 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşecek.

Staer, madencilik gelirleri düşeceği için yeteri kadar verimli şekilde çalışmayan madencilerin sektörün gerisinde kalabileceğini söyledi ve “Bu madenciler, elektrik masraflarını, ekipman bakımlarını ve daha farklı işletme maliyetlerini karşılamak için sahip oldukları Bitcoinleri satmak zorunda kalabilir.” dedi.

Madencilerin Bitcoin satmaya başlaması, piyasanın üstündeki satış baskısını artırabilir ve fiyatı aşağı çekebilir. Staer, “Bu, fiyatlar düştüğü için daha fazla madenciyi satış yapmaya zorlayan ve fiyatı daha da baskılayan olumsuz bir döngü oluşturabilir.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!