Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şirket Yöneticisi: Blockchain BAE’deki Telekom Sektörünü Geliştirebilir

Birleşik Arap Emirlileri‘ndeki Emirates Integrated Telecommunications Company‘ye balı olan Du, Carrier Blocchain Study Group (CBSG) bünyesine katıldı.

Uluslararası bir konsorsiyum olan Carrier Blockchain Study Group, Blockchain teknolojisinin özellikle telekomünikasyon alanındaki kullanımlarına yönelik araştırmalar yapıyor.

CBSG’ye katılan Du, Dünya genelindeki diğer telekomünikasyon şirketleriyle işbirliği yaparak Blockchain teknolojisiyle ilgili çeşitli araştırmalar yapacak. Şirketin amacı Blockchain teknolojisini kullanarak halihazırda sunduğu hizmetleri daha verimli bir hale getirmek.

CBSG bünyesindeki şirketler bundan bir süre önce Cross-Carrier Payment System adlı bir ödeme sistemi geliştirdiler. Bu sistem, kullanıcılara mobil cüzdanlarını kullanarak çeşitli mobil ödemeler ve havaleler yapma imkanı tanıyor. Du, bu ödeme sisteminden de faydalanmayı hedefliyor.

ABD’deki Blockchain şirketlerinden TBCASoft tarafından geliştirilen bu ödeme sistemi, telekomünikasyon şirketlerinin özellikle ödeme konusunda çok daha güvenilir ve hızlı bir hizmet sunmalarına olanak tanıyor.

Emirates Integrated Telecommunicatons Company’nin CEO’su Osman Sultan, Blockchain teknolojisinin avantajlarıyla ilgili şu açıklamayı yapıyor:

“Blockchain teknolojisinin faydaları Dünya geneline yayılmaya başladı. Bu teknoloji sayesinde bireysel kullanıcıların eline çok daha fazla yetki verilmiş oluyor.”

Osman Sultan, yaptığı açıklamalarda bu teknolojinin Birleşik Arap Emirlikleri genelinde kullanılabileceğini belirtti. Sultan’a göre Blockchain, BAE’deki telekomünikasyon sektörünü ciddi ölçüde geliştirebilir.

Geçtiğimiz gün paylaştığımız bir haberde Birleşik Arap Emirlikleri ile Suudi Arabistan arasında kurulan yeni bir ortalıktan bahsettik. Bu iki ülke, kendi aralarında kullanabilecekleri bir dijital para üretmeyi planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment