Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sırp Çiftçiler Bitcoin ile İnek Satmaya Yanaşmıyor

Bitcoin fiyatının yükselişi, Elon Musk gibi tanınmış isimlerin kripto para sektörüne dair yaptığı açıklamalar ve BTC alan isimlerin etkisiyle kripto paralara olan ilgide artış oldu. Fakat bu ilgi her kesimi kapsamışa benzemiyor.

Sırbistan’da yaşayan çiftçilerin kripto paralarla pek ilgilenmediği ortaya çıktı. Geleneksel bir şekilde hayvancılık pazarlarına gitmekten hoşlanan çiftçiler, nakit parayı tercih ediyor.

Sırbistan’ın yerel haber kaynağı Telegraf’a göre Sırbistan Tarım Bakanı Branislav Nedimović, konu hakkında konuştu. Bakan, Sırp çiftçilerin ödeme yöntemi olarak hala “nakit parayı tercih ettiklerini” söyledi.

Komşularında durum farklı

Telegraf’ta aktarılanlara göre, Karadağ’daki bir inek 0,03 Bitcoin karşılığında satıldı. İneğin adı ise Bitcoin’i çağrıştıracak bir isme sahip: Bitkoinka. Satılan ineğin değeri mevcut fiyatlarda 1.500 dolar seviyesinde. Bu da Türk lirası ile 11 bin lira ediyor.

Satışın gerçekleştiği çevrim içi tarım kooperatif platformunun sahibi Marko Maras, Bitcoin’in sahip olduğu potansiyelin yakın zamanda ortaya çıkacağını dile getirdi. Platforma ait blog gönderisinde, Bitcoin ile hayvan alım-satım işlemi gerçekleştirmeyi başaran ilk platform olabilecekleri söyleniyor.

Bitkoinka’nın sahibi Andela Bojic, tarımı modernize etmenin gençleri çiftçiliğe teşvik edeceğine inanıyor. Bojic, “Bitcoin ile ilk futbol transferi bile yapıldı, inek neden alınmasın?” diye sorarak bir yeniliğe öncülük etmek istediklerini ifade ediyor.

Aynı zamanda gönderide, dijitalleşmenin tarımsal üretimi olumlu yönde desteklediği, hızlandırdığı ve modernize ettiği belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!