Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SIX’in ‘Tamamıyla Regüle Edilen’ Kripto Para Borsası Planı Ertelendi!

İsviçre merkezli SIX Swiss Exchange, ”tamamıyla regüle edilen” kripto para alım satım platformu SIX Digital Exchange‘in (SDX) piyasaya çıkışını erteledi.

23 Eylül tarihinde yapılan resmi açıklamaya göre SIX söz konusu kripto para borsasının bir prototipini piyasaya sürdü. Tamamıyla piyasaya çıkış yapılması için ise 2020 yılının dördüncü çeyreğine kadar bekleneceği tahmin edilmekte.

Reuters tarafından yayınlanan bir habere göre, firma sözcüsü SIX’in 2020 yılının sonuna doğru söz konusu borsayı tamamıyla hazır etmiş olacağını vurguladı ve bu gecikmenin temel olarak yasal ve regülasyonlarla ilgili sorunlardan kaynaklandığını ifade etti. Borsanın hala ortak bankalarla, platformda hangi hizmetlerin verileceği konularında pazarlık aşamasında olduğu vurgulanmakta.

SDX ilk olarak geçtiğimiz yılın Temmuz ayında duyurulmuştu ve bunun 2019 yılının ortalarında piyasaya çıkacağı vurgulamıştı. Firma daha önce borsa için R3’ün Corda Enterprise blockchain altyapısını tercih etse de, 2019 yılının Şubat ayında yapılan bir duyuruda SDX için yeni bir blockchain entegrasyonunun test edilmekte olduğu paylaşıldı.

Kripto para borsaları özellikle son yıllarda tamamıyla regüle edilmek adına ciddi adımlar atıyorlar ve bir kesim bunun kripto paraların ruhuna aykırı olduğunu savunsa da, bir kesim büyümek için bunun elzem olduğunu vurgulamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment