Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt’ın İlk Gün Sonuçları ”Koca Bir Hüsran!”

Aylardır Bitcoin yatırımcılarının yanı sıra birçok kripto para yatırımcısının heyecanla beklediği Bakkt, 23 Eylül tarihinde resmen işlemlere başlasa da, sonuç hiç de tahmin edildiği gibi olmadı.

Ünlü kripto para analistleri Bakkt’ın fiziki teminatlı Bitcoin vadelilerinin aynı 2017 yılındaki CME’nin Bitcoin vadelileri gibi inanılmaz bir talep göreceğini vurgulasa da, arada 75 katlık devasa bir fark mevcut.

ICE destekli Bakkt ilk trading gününü tamamladı ve hasılat ise sadece 75 Bitcoin olarak gözükmekte. Dünkü BTC fiyatına göre Bakkt’ın bir günlük yaklaşık ticari hacmi ise sadece 711.000 dolar seviyesinde.

Ünlü makro ekeonomist Alex Krüger konu hakkında yayınladığı gönderisinde Bakkt’ın hem aşırı hype yarattığını, hem de yaratmadığını ifade etti. Krüger’e göre Bakkt aslında kurumsal yatırımcılar için Bitcoin’e uzanan bir kapı ve bunlar yavaş yavaş gelmeye başlayacak.

Bunun yanı sıra yine Krüger’e göre bunun ‘aşırı hype’ yarattığına kanıt olarak gösterilecek sebep ise hacmin inanılmaz düşük ve ölü gözükmesi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment