Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Boerse Stuttgart, Yeni Platformunu Açtı: Regüle Edilmiş Kripto Para Tradingi Yapılacak

Boerse Stuttgart Dijital Borsası (BSDEX), seçilmiş kullanıcılar ile Almanya’da hizmet vermeye başladı.

Konuyla ilgili olarak yapılan basın açıklamasında, ülkenin en büyük ikinci menkul kıymetler borsası olan platformun, bu tip borsasında trading işlemlerinin başladığı ifade edildi.

Bu borsanın kullanıma geçmesi ile birlikte, Alman kripto para yatırımcıları, platform üzerinden Bitcoin’i Euro cinsinden tamamen regüle edilmiş bir şekilde alıp satabilecek.

BSDEX CEO’su Dirk Sturz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu anda sadece belirli kullanıcılar ile işleme başladıklarını ifade ederken, gelecekte de daha fazla kişiye ulaşacaklarını söyledi ve şunları ekledi:

”Şu anda belirli kullanıcılar ile başladık. Gelecekte ise yavaş yavaş diğer bireysel ve kurumsal yatırımcılara platformu açacağız. Ondan sonrasında ise ana hedefimiz tüm Avrupa Birliği vatandaşlarının katılabileceği bir platform açmak olacak.”

Kripto para sektörü ile ilgili olarak da konuşan Sturz, şunları söyledi:

”Kripto para sektörü milyarlarca dolar değerinde ve Blockchain üzerinde sürekli olarak yeni dijital ürünler piyasaya çıkıyor. Bizim ana amacımız bu borsanın ilgili kripto para ürünleri için Avrupa’da bir merkez haline gelmesi.”

Kurum, aynı zamanda SolarisBank AG adlı firma ile de euro ödemeleri ve itibari para saklama hizmetleri için anlaşma yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment