Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Skew: ”Bitcoin’in Haziran 2019 Tarihine Kadar 10.000 Dolara Ulaşma İhtimali Yüzde 19”

Bitcoin fiyatının günlük hareketlerindeki bir düşüş, piyasanın yakın zamanda beş haneli rakamlara yükseleceğine dair olan beklentileri de zayıflattı.

Bitcoin 2019 Yılında 10.000 Dolara Çıkamayacak

İki Londra menşeli türev ürünleri traderı tarafından kurulmuş bir kripto analiz bloğu Skew, Bitcoin’in 2019 yılı Haziran ayına kadar 10.000 dolar seviyesine ulaşma ihtimalinin %19 gibi düşük olduğunu açıkladı. Raporun temel analiz noktalarından birisi, üçüncü çeyreğin son ayında süresi bitecek olan Bitcoin vadeli sözleşmeleri. Gönderiye göre söz konusu Bitcoin vadeli işlemlerinin bitişi, lider kripto para biriminin istediği fiyata ulaşmasının önüne geçecek.

Bunun yanı sıra piyasadaki volatilitenin düşüyor olması da Skew’in dayanak noktalarından birisi. Bitcoin’in ve diğer kripto para birimlerinin eski volatil günlerinde bir kripto para birimi tek bir gün içerisinde bile %100 üzerinde artış yapabiliyordu ve bu bir çok yatırımcı tarafından hem iyi, hem de kötü olarak görülmekteydi. Kurumsal yatırımcıyı da en çok korkutan olaylardan birisi olan volatilite, 2018 yılının sonlarına doğru inanılmaz seviyelere düştü ve finansal piyasa kan kaybederken, Bitcoin sapasağlam aynı değeri korumayı başardı.

Raporda bunun yanı sıra 2019 yılının Ekim ayının başlangıcında 10.000 dolara çıkma olasılığının %27 olduğuna değiniliyor. Skew temel olarak yatırımcıların Bitcoin ile ilgili yatırım seçeneklerine olan ilgilerinin, Ekim ayında yılın diğer aylarında olana kıyasla çok daha yüksek olduğunu vurguladı. Beklenti artınca, fiyat da bir nebze artışa geçiyor ve volatilite de dolaylı olarak artıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment