Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Yüksek Mahkemesi, Bir Davanın Tazminatının Petro İle Ödenmesine Hükmetti!

Venezuela’nın Yüksek Mahkemesi bir iş yeri kazası ile ilgili davanın tazminatının, ülkenin kripto para birimi Petro ile ödenmesi kararını verdi. Bunun yanı sıra ülke 4 milyon Petro kripto para birimi ile desteklenen ülkenin tasarruf planını da devreye soktu.

Venezuela Yüksek Mahkemesi Petro’yu Tanıdı

Venezuela Yüksek Mahkemesi TSJ, bir iş yeri kazası ile ilgili manevi tazminatın 266 petro ile ödenmesine hükmetti. Ülkenin en yüksek mahkemesi olarak bilinen Tribunal Supremo de Justicia‘nın böyle bir karar alması, ülkede her şeyin yavaş yavaş petro endeksli hale gelmeye başladığının bir göstergesi. Davaya konu olan sakatlığı yaşayan Venezuela vatandaşı Maria Elena Matos, ülkeni Tarım Bakanlığına bağlı bir biriminde sakatlık yaşamış ve belirli bir oranda engelli kalmıştı. Efe isimli haber kaynağının aktardığına göre, Inia isimli departmanın 266 petro değerinde para ödemeye mahkum edilmesi ile adalet yerini buldu.

Venezuela’nın başkanı Nicolas Maduro, geçtiğimiz Ağustos ayında her bir Petro’nun, ülkenin yeni para birimi Sovereign Bolivar için teminat olacağını aktarmıştı. ABD dolarının kara borsadaki fiyatını gösteren Dolartoday isimli internet sitesinin bilgilerine göre, bir dolar şu an 236.40 bolivara denk.

Petro Tasarruf Planı

Venezuela hükümeti geçtiğimiz Pazartesi günü bir petro tasarruf planı yapacaklarını duyurdu. Ülkenin başkan yardımcısının yaptığı açıklamalara göre, Venezuela vatandaşları satın aldıkları petrolar için gerçek kripto para birimi yerine, Petro’ya sahip olduklarını belirten bir sertifikaya sahip olacak. Başkan yardımcısı Tareck El Aissami, Cuma günü yaptığı açıklamada ülkenin resmi kimlik kartı ile petro tasarruf seçeceğinin olduğu dijital portala giriş yapılabileceğini vurguladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment