Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Skype Kurucu Ortağı Servetinin Çoğunu Kripto Paralarda Tutuyor

Forbes dergisine açıklamalarda bulunan Skype kurucu ortağı Jaan Tallinn, servetinin büyük bir kısmının kripto para birimlerinde olduğunu söyledi. Estonyalı mühendis, aynı zamanda 2018 – 2020 yılları arasında İngiltere’de bulunan Faculty AI şirketine 50 BTC ve 350 ETH bağışladığını açıkladı.

Skype kurucu ortağı ve mühendis Jaan Tallinn, Forbes dergisine kişisel servetinin büyük bir kısmını kripto para birimlerinde tuttuğunu açıkladı. Tallinn, ayrıca desteklemiş olduğu teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Faculty AI’a bağış yaptığından da bahsetti. Forbes, Tallinn’in yaptığı bu bağışın oldukça farklı olduğunu söyledi ve gerekçe olarak birkaç faktör sıraladı. Forbes’a göre, yapılan bağış bir yatırımdan ziyade bir hediye olarak yapıldı ve yapay zeka programlarını finanse edecek. Fakat işin en ilgi çekici yanı şu oldu: bağış, kripto para birimleriyle yapılmıştı.

Estonyalı yatırımcı Tallinn, 2018 Ocak ayında Faculty AI’a 350 Ethereum ve 50 Bitcoin bağışladı. O dönemdeki Ethereum’un fiyatı göz önüne alındığında yapılan yatırımın toplam değeri 434 bin dolardı. Tallinn, Mart 2020’de yaklaşık 360 bin dolar değerinde 50 BTC de bağışlamıştı ve yaklaşık olarak 316 bin dolar ediyordu. Şu anda Ethereum ve Bitcoin fiyatları göz önüne alındığında, bağışlanan ETH’nin yaklaşık 160 bin dolar ettiği, Bitcoin’in ise 815 bin dolar civarında değeri olduğu görülüyor.

Neden kripto para bağışladı?

Tallinn, kişisel servetinin büyük bir kısmını kripto paralarda tuttuğu için yaptığı bağışın da bu şekilde olmasını istediğini belirtti ve kripto paraları nakit paraya çevirme sonucunda para kesintisi yaşanabileceğini söyledi. Bununla birlikte, Faculty AI’ın kripto para bağışları sonucunda muhasebe konusunda bazı sorunlar yaşadığı da bildirildi. Decrypt’in haberinde, şirketin 144 bin dolar değerinde ETH sattığı, ancak Tallinn’in bağışladığı kripto paraların büyük bir kısmını ellerinde tuttuğu ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!