Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Crypto Sanat Eserinden CryptoKitty Çalan Hırsız Ortaya Çıktı

Kevin Abosch tarafından yaratılan, açık bir adrese bağlı crypto sanat eserinden CryptoKitty çalan hırsız belli oldu. Hırsızın kimliği ise herkesi şoke etti. Abosch, kızları kedi istediklerini söyleyince aklına bunun geldiğini dile getirdi.

Blockchain teknolojisini bir araç olarak kullanan İrlandalı konsept sanatçısı Kevin Abosch, sanat eserine dönüştürdüğü bir Ethereum cüzdanı olan “Stealing The Contents of This Wallet Is a Crime” adlı eserinin bir hırsızlığa maruz kaldığını açıkladı. İsmi “bu cüzdandan içerik çalmak bir suçtur” anlamına gelen esere ücretsiz bir şekilde erişilebiliyor.

Sanatçı bu açıkça ulaşılabilen adresi bir esere dönüştürüp sergilerken, “değer sistemlerine meydan okuyan bir sosyal deney” olarak adlandırıyor. Bu herkese açık cüzdanda, sanatçının bir başka deneysel eseri olan “I Am A Coin” ile piyasa sürdüğü kendi kanından oluşan IAMA tokenları ve sanatını desteklemek isteyen kişilerden yapılan kripto para jargonuna uygun bağışlar bulunuyordu.

Kevin Abosch’un “Stealing The Contents of This Wallet Is a Crime” adlı eseri. Kaynak

Sanat cüzdanından içerik çaldılar

Kevin Abosch, insanların esere ilgi gösterdiğini ve etkileşimde bulunmak için çeşitli yollar bulduklarını söyledi. Örneğin insanlar, açık cüzdana erişerek 666 IAMA tokenı çekip sonra cüzdana geri yatırmak gibi esprili ritüeller gerçekleştiriyorlardı.

“İnsanların sadece etkileşimde bulunmak ve sanatın bir parçası olmak istediklerini düşünüyorum”

Bu sebeple, cüzdanın içinden çalınan bir CryptoKitty olması, sanat ederini takip edenler cephesinde büyük bir tepki ile karşılandı. İnsanlar amacın kirletildiğini ve bu yapılanın alışılmadık bir şekilde kötü niyetli olduğunu söylediler. Olaylar üzerine Abosch ile yapılan bir röportajda kendine bu hırsızlık olayına üzülüp üzülmediği soruldu. Abosch’tan ise kimsenin beklemeyeceği bir cevap geldi.

“Kızlarım bir yavru kedi istediklerini söylediler”

Abosch Cointelegraph’a açıkladığı üzere, bir arkadaşı ona blockchain tabanlı ünlü bir oyun ve NFT olan CryptoKitties’den “IAMA Kitty” ismini verdiği bir token yolladığını söyledi. Abosch bunu Dapper Labs tarafından geliştirilen CryptoKitties’den bir armağan olarak düşündüğünü söyledi.

Sanatçı kedi tokenını görünce “buna sahip olmalıyım” diye düşündüğünü ve kediyi, kendi sanat eserinden bizzat kendisinin çaldığını itiraf etti. Ayrıca Abosch küçük kızlarının ondan bir yavru kedi istediğini belirtti.

“Bakalım kızlar bunu görünce ne tepki verecekler”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!