Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Uzmanı Ethereum Ekosistemini Benzetme Yaparak Açıkladı

DeFi uzmanı Ryan Sean Adams, Ethereum ekosistemini benzetme kullanarak Twitter üzerinde açıkladı. DeFi uzmanı, Ethereum’u anlatırken vergiden merkez bankalarına, hisse senetlerinden kanunlara kadar çeşitli unsurları kullandı.

DeFi uzmanı ve kripto para yatırımcısı Ryan Sean Adams, Twitter’da Ethereum ekosistemini açıklayan bir gönderi paylaştı. Uzman, Ethereum’u şöyle anlattı:

“Ethereum bir ekonomi, ETH ise rezerv varlıktır.
Staked ETH hazine bonosudur.
Ethereum blok sistemi petroldür.
Ethereum işlem ücretleri vergidir.
ETH doğrulayıcıları askerlerdir.
Algoritma merkez bankasıdır.
DeFi bankacılık sistemidir.
DeFi tokenları hisse senetleridir.
Kodlar kanundur.”

Kripto para yatırımcısının yaptığı bu benzetme yüzlerce beğeni topladı. Bazı kullanıcılar Adams’ın benzetmesini doğru bulurken bir kısmı negatif yorumda bulundu.

“Polis ve adalet eksik”

MarcoPolo isimli bir Twitter kullanıcısı, Adams’ın benzetmesindeki “Kodlar kanundur” bölümünü eleştiren bir yorum yaptı. Kullanıcı, bu önermenin hiçbir şekilde hacklenmenin mümkün olmadığını gösterdiğini, ancak her bir hack saldırısı sonrasında da polis ve adalete ihtiyaç duyduğumuzu hatırlattı.

DeFi uzmanına sert eleştiri geldi

Joe007 isimli bir kullanıcı, Adams’ın bu benzetmesini hoş karşılamayanlardan bir tanesi oldu. Joe007, Ryan Sean Adams’ın tweetini hedef alarak “Buradaki her bir ifade yalan. Bir ETH dağıtıcısı standartlarına göre bile bu kadar yalanı tek bir tweette toplamak büyük başarı.dedi. Joe007’nin bu yorumunu eleştiren bir kullanıcı, “Kod kanundur. Bu ETC’nin amacı değil mi?” diye sordu. Joe, şunları söyledi:

“Vitalik aksini söylemedikçe kod kanundur. İşte sana zengin bir ifade!”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!