Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Ağı İkinci Yeniden Başlatma Sonrası Tekrar Aktif

Solana (SOL) ağı yaşanan teknik problem sonrasında ikinci yeniden başlatmanın ardından aktif hale geldi. 

Solana Status tarafından sağlanan verilere göre kaynağı henüz bilinmeyen hatanın sonrasında Solana ağı ikinci yeniden başlatmanın ardından faal haline geri döndü. Doğrulayıcıların, Solana Vakfı’nın ve Solana Labs’in koordineli olarak çalışması sayesinde sorun 1 günlük süre zarfının ardından giderilmiş oldu.

Ekip tarafından paylaşılan bir sosyal medya gönderisinde, sorunun kaynağına dair araştırmaların devam ettiği ve gerekli verilere ulaşıldığı zaman detaylı bir rapor paylaşılacağı ifade edildi. Yapılan paylaşımda, Solana mühendislerinin ağı yakından takip ettiği belirtilirken sorunu çözmeye yardımcı olmak isteyen kişileri Discord kanalına davet edildi.

Ağ üzerinde gerçekleşen işlemler için aynı blok ve aynı işlem üzerinde farklı sonuçlar ortaya çıkması sonucunda ağın çıkmaza girmesi Solana geliştiricilerin çözmesi gereken başlıca problemler arasında yer alıyor.

Solana ağı 25 Şubat günü saniyede yaklaşık 95 işlem yürüterek saniyede 5.000 ortalamasından %98,1 daha düşük bir bant aralığında çalışmaya başlamıştı. Son olarak yaşanan büyük kesintinin kaynağı olarak “durable nonce” mekanizmasında yaşanan bir hata öne sürülmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!