Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Ağında Büyük Problemler Yaşanıyor: Sebebine Dair Açıklama Geldi!

Meme coinlerin ana vatanına dönüşen Solana (SOL) ağı, aşırı yoğunluk nedeniyle ciddi problemler yaşıyor.

On-chain analiz platformu Dune verilerine göre 5 Nisan günü Solana ağında ciddi bir tıkanıklık görüldü. Aynı gün ağ üzerindeki işlem başarısızlık oranı %76,8 gibi hafife alınmayacak bir seviyeye yükseldi.

Bu tıkanıklığa gerekçe olarak arbitraj yapan çok sayıda botun spam hareketleri gösterildi. Solana ağı geliştirici ekibi Anza, mevcut ağ tıkanıklığını gidermek için bir yama test edeceğini açıkladı.

Ekip tarafından sosyal medya üzerinden yapılan duyurunun detaylarında, mevcut sorunların çözümü için önemli ilerlemeler kaydediliğine yer verilirken düzeltmelerin önümüzdeki hafta içerisinde uygulamaya koyulacağı vurgulandı:

Mevcut tıkanıklık sorunlarının üstesinden gelmek için önemli ilerleme kaydedildi ve düzeltmeleri önümüzdeki hafta yayınlamaya başlamayı bekliyoruz. Diğer temel katkıda bulunanlarla işbirliği yaparak temel nedeni analiz ettik ve çeşitli potansiyel değişiklikleri değerlendirdik.

Özellikle Solana ağında neredeyse her saniye piyasaya sürülen yeni meme coinler ve bu meme coinler üzerinden kazanç sağlamaya programlanmış milyonlarca bot, ağ üzerinde çığ gibi büyüyen bir trafik akışı yaratmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!