Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Ağının En Büyük AirDrop’unu Yapmıştı! SMOG Token Büyük Haberi Patlattı

Solana tabanlı yeni meme coin projesi Smog token, kripto topluluğunu heyecana sürüklemeye devam ediyor. Solana ağındaki en büyük airdrop etkinliğini düzenleyen proje, yeni bir haberle takipçilerinin karşısına çıkıyor.

7 Şubat tarihinde ilk listelemesini Jupiter DEX’inde yapan ve lansman sonrasındaki saatlerde yüzde bin 400’ün üzerinde artan SMOG token, piyasadaki en popüler kripto para borsalarından olan MEXC’de listelenmeye hazırlanıyor. 

MEXC resmi X hesabından 3 Nisan tarihinde yapılan açıklamada, ejderha temalı meme coin SMOG’un 4 Nisan tarihinde Türkiye saatiyle öğlen 12.00’de listeleneceği bilgisi verildi. MEXC Kickstarter kategorisinde listelenecek kripto para biriminin performansının ne şekilde etkileneceği SMOG topluluğu tarafından merak ediliyor. 

MEXC hesabında Smog token satın alan yatırımcıların Solana ağında gerçekleşen en büyük airdrop etkinliğini düzenleyen projeye erişme imkanı bulacağı bilgisine yer verildi. MEXC’nin resmi internet sitesinde bu listelemeye özel bir sayfa oluşturulurken SMOG tokene dahil olmak isteyen yatırımcılara projeyle ilgili detaylı bilgi verildi. 

https://twitter.com/MEXC_Official/status/1775412344170192991

MEXC Listelemesi Sonrası SMOG 1 Dolar Olur Mu?

DEX listelemesi sonrasında erken dönem yatırımcılarının yüzünü güldüren SMOG tokenin MEXC listelemesi büyük heyecan yaratıyor. Böylesi büyük bir borsada listelenecek bir meme coin’in 1 dolar seviyesine ulaşıp ulaşamayacağı merak ediliyor.

CoinMarketCap verilerine göre SMOG token, lansmandan bugüne kadar yüzde 317 artış yaşamış görünüyor. SMOG token satın alan yatırımcılar son 1 ayda yüzde 68 yükseliş görürken, tokenin son 7 günlük performansı da yine yeşil bölgede ilerliyor ve yüzde 13 üzerinde artış kaydediyor.

Bu yazı yazıldığı saat itibarıyla Smog token, 0,203 dolar karşılığında satın alınabiliyor. MEXC gibi büyük bir borsada listelendikten sonra gösterilen ilgi ile token fiyatının ne şekilde davranacağı merak ediliyor. 

SMOG tokenin MEXC listelemesi, Uluslararası DOGE Günü olan 4 Nisan’a geliyor. En popüler meme coin’e ithaf edilen bir tarihte gerçekleşecek listelemenin diğer meme coin projeleri ile birlikte SMOG token fiyatını da desteklemesi bekleniyor. 

SMOG token 1 dolar olur mu sorusuna net bir yanıt vermek mümkün olmasa da analistler, söz konusu faktörler sebebiyle yukarı yönlü bir fiyat hareketi bekliyor. 

SMOG Token Nedir?

Kripto yatırımcıların dikkatini ilk günden çekmeyi başaran SMOG token, Ethereum katili olarak tanımlanan Solana blok zincirindeki bir meme coin projesi olarak konumlanıyor. “Hiçbir meme coin SMOG’un yoğun ateşine dayanamaz” ve “Hepsine hükmedecek bir coin” sloganlarıyla tanıtılan proje, tüm meme coin projelerine fark atmayı hedefliyor.

SMOG token adını, Tolkien’in meşhur eseri Yüzüklerin Efendisi evrenindeki altın düşkünü ejderha Smaug’dan alıyor. Smaug gibi SMOG token de her şeye sahip olmak istiyor. Ancak ejderha Smaug’dan farklı olarak SMOG token, bu zenginliği yatırımcısıyla paylaşmayı planlıyor. 

SMOG tokenin toplamda 1 milyar 400 milyon adet token arzı bulunuyor. Bu arzın yüzde 50’si pazarlama faaliyetleri, yüzde 35’i airdrop ödülleri, yüzde 10’u CEX listelemeleri ve yüzde 5’i DEX likiditesine tahsis ediliyor. 

SMOG token her gün bir yenisi eklenen güncellemeler ile kripto topluluğu teşvik etmeyi başarıyor. Örneğin, Solana tabanlı olmasına rağmen inşa edilen Ethereum köprüsü, SMOG tokenin ETH komunitesiyle de buluşmasına olanak tanıyor. 

Yatırımcılar kazanç elde etmek için yalnızca Smog token satın alımı yapıp borsa performansını beklemiyor. Staking mekanizması ile dikkat çeken proje, katılımcılara pasif gelir elde etme imkanı sunuyor. 

Staking paneline göre şu ana kadar stake edilen SMOG token sayısı 26 milyon adeti geçiyor. Projenin yıllık getiri yüzdesi (APY) ise yüzde 42 ile oldukça yüksek bir seviyede konumlanıyor. 

SMOG Token Nasıl Satın Alınır?

İlk olarak Jupiter DEX’inde listelenen ve ralli yapan SMOG tokeni satın almak isteyen yatırımcılar, 4 Nisan itibarıyla MEXC borsasını da kullanabiliyor. MEXC haricinde SMOG token Jupiter, Raydium ve Birdeye üzerinden satın alınabiliyor. 

CoinMarketCap verilerine göre 158 milyon dolarlık piyasa değerini aşan SMOG, proje sayfasındaki satışına da devam ediyor. Proje ekibi, SMOG internet sitesinden yapılan satın alımlar için katılımcılara ekstra bir avantaj sunuyor. SMOG proje sayfasından token satın alan yatırımcılar, diğer platformlara göre yüzde 10 oranında daha az ödeme yapıyor. 

SMOG token satın alanlar dilerse bu tokenleri belirli süreler karşılığında stake edebiliyor. Staking özelliği, borsalardaki performansın yanı sıra ek kazanç elde etmek isteyen yatırımcılara hitap ediyor. 

SMOG token staking süresi 90 gün olarak belirleniyor. Yatırımcılar, staking havuzuna son token ekleme yaptığı tarihten 90 gün sonra tokenlerini çekebiliyor. Staking ödülleri, katılımcının payına göre hesaplanıyor.

Yatırımcıların yüzde 10 indirimli fiyatlardan proje sayfası üzerinden SMOG token satın alabilmesi için ETH veya USDT sahibi olması gerekiyor. 

Proje ekibi ETH veya USDT bakiyesi bulunmayan yatırımcılar için kart ile ödeme kolaylığı da sunuyor. SMOG token, Solana tabanlı meme coinlere ilgi duyan yatırımcıları bekliyor. 

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!