Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana’nın DDos Saldırısına Uğradığı Bildirildi

Solana’nın (SOL) 9 Aralıkta DDos saldırısına uğradığını fakat ağın çevrim içi olmaya devam ettiği görüldü.

Dağıtık Hizmet Engelleme (Distributed Denial of Service) kısaltma ismiyle DDoS saldırıları, sistemin kaldırabileceği kapasite sınırlarının üzerinde veriye maruz bırakarak düzenlenir. Saldırılar sonucu kullanıcıların sisteme girişinin engellenmesi amaçlanır. Başlangıçta DoS yani yalnızca bir kaynaktan hedefe saldırı yapılmasıyla ortaya çıkan saldırı türü, zamanla çok sayıda kaynaktan tek hedefe doğru yapılabilmektedir.

Solana’nın bu sorunla ilk kez karşılaşmadığı belirtildi. Daha önce gerçekleşen DDos saldırısında Solana’nın merkeziyetsiz borsası (DEX) Raydium’da 17 saatlik kesinti olduğu açıklanmıştı.

En son DDos saldırısının geçtiğimiz perşembe 18.00 civarında Solana tabanlı NFT platformu olan Blockasset’e yapıldığı düşünülüyor.

Solana ile ilgili node ve sunucu hizmetleri sunan GenesysGo konuyla alakalı yaptığı Twitter paylaşımında:

Validatör ağında bugün bir sorun var. Transfer işlemleri biraz gecikiyor. Unutmayın ilettiğiniz adresi doğru yazdıysanız paranız kaybolmayacaktır, sadece biraz beklemeniz gerekiyor.

Son yedi günlük periyotta yaklaşık %12’lik değer kaybı yaşayan SOL, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda CoinMarketCap verilerine göre 169 dolardan işlem görüyor.

SOL, CoinMarketCap’in yaptığı listede ise en değerli 5. kripto para olarak yer alıyor. Koinin günlük işlem hacmi ise 2.508.360.797 dolar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!