Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana, Ekim’de Yüzde 25 Kazandırır mı? Analistler Yorumlarını Paylaştı

Solana ağındaki aktivitelerin artması, stratejik ortaklıklar ve piyasadaki olumlu duyarlılık, SOL boğalarının yüzünü güldürebilir.

Bitget Research Baş Analisti Ryan Lee, Solana ağındaki artış ve olumlu duyarlılığın, yükseliş potansiyelini desteklediğini belirtti. Lee, “Mevcut piyasa duyarlılığı, ağdaki hareketlilik ve ekosistemdeki gelişmelerle birlikte stratejik ortaklıklar göz önüne alındığında Ekim ayında Solana’nın 160 ila 180 dolar aralığına ulaşarak yükseliş göstermesini bekliyoruz” dedi.

CoinGecko verilerine göre Solana, yazım sırasında 145 dolar düzeyinden işlem görüyor.

Lee, Solana’nın 110 dolar destek seviyesinin, Ağustos başındaki likidite olayları dahil birçok düşüşte sağlam kaldığını belirtti. Ayrıca, yüksek piyasa değerine sahip tokenların toparlanma dönemlerinde Solana’nın en iyi performans gösteren varlıklardan biri olduğunu vurguladı.

Solana ekosistemindeki memecoin sektörü de büyüme kaydediyor. Lee, “Solana ekosistemindeki memecoin sektörü, toparlanmalar sırasında her zaman en sağlam sektörlerden biri oldu” dedi.

Solana ekosistemi hızla büyüyor

Ağustos ayında Solana, günlük aktif adreslerde önemli bir artış yaşadı. Zeta Markets Kurucusu Tristan Frizza’ya göre günlük kullanıcı sayısı üç milyonu aştı ve önceki aylara kıyasla önemli bir artış gösterdi. Frizza, bu artışın hem Solana’ya genel ilginin artması hem de memecoinlere olan ilgi, ünlülerin katılımı ve ekosisteme daha fazla kullanıcı çekmek için çalışan geliştiricilerin çabalarından kaynaklandığını söyledi.

Ayrıca Frizza, Solana’nın Singapur’daki Breakpoint etkinliğinden sonra Firedancer ve Frankendancer gibi projelere olan ilginin ekosistemde heyecan yarattığını belirtti. Bu artan ilgi, Solana’nın toplam kilitli değerinin (TVL) yaklaşık 5,5 milyar dolara yükselmesine yol açtı. TVL açısından Solana’daki en büyük üç protokol sırasıyla 1,97 milyar dolarla Jito, 1,56 milyar dolarla Kamino Finance ve 1,22 milyar dolarla Jupiter oldu.

Solana tabanlı merkeziyetsiz borsa (DEX) Raydium da Ethereum’un Uniswap’ı ile karşılaştırıldığında işlem aktivitesinde önemli bir artış gösterdi. Son 24 saatte Raydium’un benzersiz aktif cüzdanları yüzde 120 artarken, Uniswap’ın UAW’si yüzde 20 düştü. 30 gün içerisinde Raydium’daki varlıkların toplam değeri yüzde 6,46 artarken, Uniswap’ın varlık değeri yüzde 2,45 düştü.

Kurumsal ilginin önemini vurguladı

Ryan Lee, kurumsal ilginin Solana ekosisteminin uzun vadeli başarısı için kritik olduğuna inanıyor. “Franklin Templeton ve Citibank’tan gelen destek, önemli bir olumlu gelişme. Franklin Templeton’ın Solana ağı üzerinde bir yatırım fonu çıkarmayı planlaması, Solana’yı kurumsal yatırımcılar için daha cazip hale getiriyor” dedi.

Ryze Labs Ortağı Matthew Graham da bu görüşü paylaşarak, Solana’nın Ethereum’un kurumsal pazar hakimiyetine meydan okuyabileceğini belirtti. “Solana’nın Ethereum’un kurumsal payını almaya başlamasını izleyin. Teknolojisi kesinlikle daha iyi” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!