Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Grafiği Yatırımcıları Endişelendirdi, Kısa Vadede Satış Sinyali Yandı

Solana fiyatı üzerinde kısa vadeli bir uyarı veren önemli bir teknik gösterge ortaya çıktı. Analist Ali Martinez’e göre TD Sequential göstergesi Solana’nın dört saatlik grafiğinde bir satış sinyali verdi.

Solana, 16 Ağustos’ta üç gün üst üste yaşanan düşüşlerin ardından 136 dolardan toparlanmıştı. Bu toparlanma iki gün boyunca devam ettikten sonra, bugünkü seansta yeniden gerilemeye başladı.

Bu nedenle grafikte satış sinyalinin görünmesi, kısa vadeli kâr realizasyonu ile örtüşebilir ve bu açıdan önem taşıyor.

TD Sequential üzerinde görülen satış sinyali, fiyatın hemen düşeceği anlamına gelmese de kâr alım riskine işaret edebilir.

Piyasaların gözü Fed’de

Temmuz ayına ait Federal Rezerv toplantı tutanakları bu hafta Çarşamba günü yayımlanacak. Yatırımcılar, ayrıca bu hafta yapılacak olan Jackson Hole yıllık ekonomik politika konferansına da dikkatle bakacak. Bu konferansta, Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşması faiz oranları görünümü hakkında daha fazla netlik sağlayabilir.

Piyasalar, Eylül ayında Fed’in faiz oranını düşürmesini tamamen fiyatlamış durumda ancak 50 baz puanlık bir indirimin olasılığı daha düşük görünüyor.

SOL yatırımcılarını ne bekliyor?

SOL fiyatı, yazım sırasında 146,3 dolardan işlem görüyor. Geçtiğimiz günlerdeki düşüş trendinin devam etmesi halinde Solana fiyatı, 130 doların altına kadar gerileyebilir.

130 doların altına inilmesi halinde olası bir satış baskısıyla Solana, 116 dolarlık destek seviyesini yeniden test edebilir.

Eğer Solana’nın fiyatı mevcut seviyesini korursa, boğalar Solana’yı hareketli ortalamaların üzerine çıkarmaya çalışacaktır. Pozitif trendin 163 doların üzerinde hızlanması ve hatta 193 dolara ulaşması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!