Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana İçin Düzenlenen Dev Etkinliğin Kazananları Belli Oldu

En büyük altcoinlerden Solana için düzenlenen hackathon’da ödül kazanan projeler belli oldu.

Solana Foundation, Solana Hyperdrive Hackathon adlı etkinliğin kazananlarını açıkladı. 7.000’den fazla katılımcının olduğu etkinlikte 900’den fazla proje değerlendirildi.

Etkinliğin en büyük kazananı, 50.000 dolar değerinde USDC alan FluxBot projesi oldu. Yapay zekaya dayalı bir chatbot olan FluxBot, Solana blockchaini ile kolay ve kullanıcı dostu şekilde etkileşim kurmayı sağlıyor.

Buna ek olarak mobil tüketici uygulamaları, kripto altyapısı, yapay zeka, oyun ve eğlence, finans ve ödemeler, fiziki altyapı ağları, DAO’lar gibi alanlarda da ödüller dağıtıldı.

Bu alanlarda sırasıyla Sollinked, epPlex, Wysdom, Solciv, Alexandria, Shaga, Pubkey Link projelerine 30.000’er dolar değerinde USDC dağıtıldı.

Solana ekosistemini büyütmek için düzenlenen etkinliğe sponsor olarak AWS, Ironforge, UXD, Magic Eden, IO.NET, Helio, Phantom, The Network State ve EasyA katkı sağladı.

CoinGecko’ya göre Solana, son günlerin en çok değerlenen altcoinleri arasında yer alıyor. Son yedi gün içerisinde %30’dan fazla değer kazanan SOL, yaklaşık 42,2 dolardan işlem görüyor.

Solana Foundation’ın yöneticisi Dan Albert, düzenledikleri yedinci hackathon ile ilgili şunları söyledi:

“Yeni startuplar Solana hackathonlarında kurulur ve Hyperdrive da buna istisna olmadı. Hyperdrive boyunca kurulan yaklaşık 1.000 takım, eğlencenin, altyapının, finansın, mobilin ve daha farklı alanların geleceğini şekillendirenler arasında olacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!