Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Kurucusundan Rakip Ethereum Hakkında Açıklama: Sert Eleştirdi!

Solana (SOL) kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, Ethereum (ETH) cephesinin burjuva ayaklanmasının yeni bir göstergesi olduğunu belirterek sert eleştirilerde bulundu.

Anatoly Yakovenko 1 Ekim tarihinde bir sosyal medya kullanıcısının Solana’nın ucuz ve verimli işleyiş yapısı hakkında attığı gönderiye yanıt vererek Ethereum ile Solana’yı kıyasladı. Ethereum’u burjuva takımının bir oyuncağı olarak eleştiren Yakovenko, Ethereum cephesini “işçi sınıfını” ezen bir fırsatçı takımı olarak nitelendirdi.

Ethereum ağının üst zümrenin pahalı ve elit işleri için kullanıldığını savunan kurucu ortak, gerçek bir merkeziyetsizleşmenin ve dijital bir globalizasyonun ucuz işlem ücretleri ile kolay erişim sayesinde başarılabileceğini vurguladı:

Ekonomik dönüşümün büyük tiyatrosunda, Ethereum kendisini gerçek bir devrimin habercisi olarak değil, yalnızca burjuva ayaklanmasının yeni bir gösterisi olarak sunuyor. Ancak blokzinciri üzerindeki bu dijitalleşme, soluduğumuz havaya benzer şekilde erişilebilir ve ucuz hale geldiğinde gerçek anlamda merkeziyetsiz ve vatansız bir dijital alemin şafağı üzerimizde olacak ve Ethereum’un çok ince bir şekilde temsil ettiği burjuva dijital zulmünün gölgelerini ortadan kaldıracak.

Buterin geçtiğimiz süreçte verdiği bir demeçte çevresindeki insanların ona “Solana ekosisteminin harika bir geliştirici topluluğa sahip olduğunu ve aç gözlü fırsatçılarında bu süreçte oyun dışı kaldığını” söylediğini ifade etmişti.

Öte yandan eylül ayının başında yaşanan bir olayda MakerDAO kurucusu Rune Christensen, Solana blokzincirini övünce Ethereum kurucusu Vitalik Buterin yüklü miktarda MKR satışı yapmış ve çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!