Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Batık Kripto Platformu Küllerinden Doğacak: 450 Milyon Dolar İçin İzin Bekliyor!

İflas eden kripto kredi platformu Celsius Network (CEL), küllerinden doğabilmek için mahkemenin son onayını bekliyor.

Geçtiğimiz yıl kripto para şirketlerinin zincirleme iflasları arasında yerini alan Celsius Network, yeni şirketiyle hayata dönmeye hazırlanıyor. Celsius Network avukatları tarafından 29 Eylül günü iflas mahkemesine sunulan dosyanın detaylarında, yeniden yapılandırma planları kapsamında alacaklılara ödeme yapabilecek durumda oldukları ve buna ek olarak yeni şirket için 450 milyon dolarlık yatırım fonuna sahip olduğu belirtildi.

Şu an için “NewCo” olarak adlandırılan şirket mahkemeden onay gelmesi halinde 450 milyon dolarlık fon ile hayata başlayacak. Bununla birlikte NewCo’nun Nasdaq’da listelenmesi de bekleniyor.

Eğer mahkeme yeniden yapılanma planları kapsamında yıl sonuna doğru yapılacak alacaklı ödemelerine izin verirse beraberinde NewCo’nun doğuşu da onaylanmış olacak.

İflas mahkemesine sunulan dosyada, NewCo’nun kripto para yatırım konsorsiyumu Fahrenheit’ın da desteğiyle  Bitcoin (BTC) madenciliği ve staking hizmetlerine odaklanacağı belirtildi.

Fahrenheit, geçtiğimiz mayıs ayında Celsius Network’ün (CEL) geriye kalan varlıklarını satın almak için yapılan açık artırmayı kazanan taraf olmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!