Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Meme Coin’inde Hüsran: 10 Milyon Dolarlık Kripto Para Yanlışlıkla Yandı!

Solana merkezli yeni meme coin furyasından yararlanmak isteyen bir meme coin projesi, “yanlışlıkla” 10 milyon doları yaktı.

“Bana SOL gönder sana yeni meme coin göndereyim” mantığıyla çalışan bir ön satışta 10 milyon dolarlık kayıp yaşandı. Solana tabanlı deneysel meme coin projesi Slerf (SLERF), ön satıştan topladığı 10 milyon dolar değerinde SOL’ü yanlışlıkla yaktığını belirtti.

Resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Arkadaşlar her şeyi mahvettim. Airdrop için ayrılan LP’leri ve tokenları yaktım. Basım yetkisi zaten iptal edildi, bu yüzden onları basamıyorum. Bunu düzeltmek için yapabileceğim hiçbir şey yok. Çok üzgünüm. Başlangıçta LP’yi solana araçları vercel kullanarak yakmaya çalıştım ama başarısız oldu. Ben de Sol İncen’e gittim ve insanların cüzdanlara gönderdiği boktan paraları temizliyordum ve onları diğer para yığınlarıyla birlikte kazara yaktım.

Ön satıştan yararlanmak isteyen yatırımcıların tüm SOL varlıkları geri ödenemez şekilde kaybolurken tepkiler çığ gibi büyüdü. Yatırımcıların çoğunluğu bu projeyi dolandırıcılık olarak nitelendirerek öfke kustu.

Yatırımcılar ön satıştan yararlanamazken yanlışlıkla yapıldığı iddia edilen bu yakım işleminin ardından SLERF’in toplam arzı 500 milyon adete düştü.

Bu furyanın ilk projesi BOME, 425 kata varan yükseliş yaşayarak tüm kripto para sektörünün dikkatini çekmeyi başarmıştı. Fakat ardından gelen benzer projeler beklentileri karşılayamadı ve Slerf örneğinde olduğu gibi büyük çoğunluğu hüsranla sonuçlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!