Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Tabanlı Altcoin 100 Bin Barajını Aşması ile Ralli Yapıyor: 5 Doları Geçti!

Helium Network’ün altcoin’i (HNT), Helium Mobile’ın artan benimsenmesiyle son yedi günde %40’tan fazla artış göstererek en çok kazanan ikinci kripto para oldu.

Solana tabanlı Helium Network’ün yerel token’ı HNT, Helium Mobile adlı kablosuz telefon hizmetinin artan benimsenmesiyle piyasa genelini geride bırakan bir ralli gerçekleştirdi. HNT’nin fiyatı son yedi gün içinde %40’tan fazla artarak 5 doları aştı ve piyasa değeri açısından en büyük 100 kripto para arasında en çok kazananlar listesinde ikinci sıraya yerleşti.

Kripto para piyasası bu süreçte ortalama %7 civarında bir artış yaşarken listede birinci sırada ise meme coin dogwifhat (WIF) bulunuyor.

Helium Network, nesnelerin interneti (IoT) için merkeziyetsiz bir blockchain ağı olup, cihazların küçük cihazlar olan hotspot’lar aracılığıyla iletişim kurmasını ve veri paylaşmasını sağlamaktadır. Bu hotspot’lar, ağ kapsama alanı sağlama ve bağlantıyı doğrulama karşılığında sahiplerine HNT ile teşvik sunmaktadır. Helium Mobile, ayrıca bu hizmet ile Wi-Fi ağlarına olan bağımlılığı ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır.

Helium abone sayısı 100 bin barajını aştı

Helium Mobile abone sayısı, bu ayın başlarında 100.000’i aştı. Bu sayı, bir yılda 300 kat artış gösterirken telefon hizmeti, 12 Temmuz’da yayınladığı yol haritası ilerleme raporunda, büyük ABD telekomünikasyon şirketleri ile Helium Network’e veri aktarma konusunda pilot bir program duyurdu.

Helium Mobile subscribers. (Helium Mobile)

Delphi Ventures kurucusu Tom Shaughnessy Jr., Helium’u blockchain teknolojisinin gerçek dünya sorunlarını çözme konusunda güçlü bir örnek olarak nitelendirirken şu ifadeleri kullandı:

5G hizmetleri, ev internetini yeniden satma yoluyla mobil planlardan daha uygun fiyatlar sunuyor. 100.000 abone ve sayıları artmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!