Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sektörü Gensler’den Kurtulacak mı? Bitcoin’de Ralli Gelebilir!

10x Research kurucusu Markus Thielen, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’ın, Başkan Joe Biden’ın Beyaz Saray’daki görev süresinin bitiminden sonraki ilk iki ay içinde istifa edeceğini öngörüyor.

Thielen’in açıklamalarına göre Beyaz Saray’daki yönetim değiştiği zaman genelde SEC yönetimi de değişiyor. Thielen’e göre Trump’ın adaylığı, Gensler’in SEC’deki başkanlığı için felaket anlamına gelebilir.

Thielen, Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesinin Trump’ın kazanacağı yönünde bir işaret olduğunu düşünüyor. Ancak herkes aynı fikirde değil.

“Joe Biden’ın ABD Başkanlık yarışından çekilmesiyle hiçbir güvenilir aday, Donald Trump’a ciddi bir şekilde meydan okuyamaz. Kasım seçimi, tek bir oy bile kullanılmadan sonuçlanmış görünüyor. Bitcoin için, kripto dostu bir yönetim Beyaz Saray’a girecek.”

Thielen, “SEC Başkanı Gensler’ın görevi 5 Haziran 2026’da sona ermesine rağmen, büyük olasılıkla Ocak/Şubat 2025’te istifa edecek” diye yazdı.

Şubat ayında Trump’ın yardımcısı J.D. Vance, Gensler’ı kripto paraların düzenlenme sürecini yönetecek “en kötü kişi” olarak nitelendirmiş ve onun kripto politikasına geri kafalı ve aşırı politikleşmiş bir yaklaşımı olduğunu söylemişti.

Bitcoin’de ralli başlayabilir

Ayrıca, Thielen, önümüzdeki haftalarda kripto piyasası için bir dizi yükseliş katalizörü olduğunu belirtti ve 25 Temmuz’da Nashville, Tennessee’deki Bitcoin konferansında Trump’ın sürpriz bir duyuru yapacağına dair “birden fazla haber ve söylenti” olduğunu söyledi.

“Bitcoin’i stratejik bir rezerv varlık olarak ilan edeceği yönündeki spekülasyon yüksek, bu da Bitcoin’in fiyatında parabolik bir yükselişi tetikleyebilir”

Thielen, yatırımcıları Trump’ın konuşması öncesinde kar almayı veya BTC’yi açığa satmayı düşünmemeleri konusunda uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!