Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Tabanlı DeFi Platformu Kapanıyor: Kullanıcılara Paranızı Çekin Çağrısı

Solana (SOL) tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Friktion, kullanıcılara bakiyelerini çekmelerini tavsiye etti ve platformun kapatılacağını duyurdu.

Friktion geliştirici ekibi tarafından paylaşılan yakın tarihli bir duyuruda, platformun tüm işlemleri durdurma kararı aldığı beyan edildi. 25 Ocak tarihi itibariyle sadece para çekme işlemi sayfasına aktif olarak erişebilecek kullanıcılardan paralarını platformdan çekmeleri istendi.

Solana ağında hizmet verdiği süre boyunca yaklaşık 20 bin cüzdana, işlem hacminde 3 milyar dolara ve toplam kilitli değer olarak 150 milyon dolara ulaşan Friktion, durumu “gerçekten zor bir karar” olarak nitelendirdi.

2022 yılının DeFi için zor bir yıl olduğunu belirten ekip, bu kararı verirken kullanıcılar ve topluluk üyeleri dahil olmak üzere birçok faktörü değerlendirdikleri belirtildi. Öte yandan Solana ekosistemini desteklemeye devam edeceklerini belirten geliştiriciler, açıklamalarının devamında şu detaylara yer verdi:

Şirket, Solana DeFi’nin geleceğine güçlü bir şekilde inanmaya devam ediyor ve ekosistemi elinden geldiğince desteklemeye devam edecek. Aldığımız bu karar gereği ileri dönük olarak sadece para çekme işlemi aktif olacak ve platforma para yatırma işlemi yapılamayacak. Bunun herkes için zor bir zaman olabileceğini anlıyoruz ve geçişi mümkün olduğunca sorunsuz hale getirmek istiyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!