Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’nin Arizona Senatöründen Bitcoin’i Yasal Para Birimi Yapmak İçin Yasa Tasarısı

ABD Arizona Eyaleti Senatörü Wendy Rogers, Arizona eyaletinde Bitcoin’in (BTC) yasal para birimi olarak kabul edilmesini amaçlayan bir yasa tasarısını meclise sunacağını duyurdu.

Senatör Roger 25 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı bir paylaşımda, Goldmans Sachs verilerine atıfta bulundu ve kripto para sektörüne yönelik toplamda 7 yasa tasarısını meclise sunmaya hazırlandığını ifade etti. Senatör’ün neredeyse tüm Cumhuriyetçi senatörlerin desteklediğini bildirdiği yasa tasarıları içerisinde Bitcoin’in yasal bir ödeme aracı olarak kabul edilmesini konu alan tasarı dikkat çekti.

Senatör, Goldman Sachs’ın Bitcoin’in bu yıla dünyanın en iyi performansıyla başlayan varlığı olduğuna dair bulgularına dikkat çekti. Geçmiş paylaşımlarında da Bitcoin ve kripto para birimlerini desteklediği bilenen Roger’ın Cumhuriyetçi senatörler tarafından da yoğun bir destek aldığı görüldü.

Roger’ın paylaşımında yasa tasarılarının kripto paraların çeşitli ödeme yöntemlerinde kullanımı üzerine yoğunlaştığı dikkat çekti. Ayrıca tasarıların arasında Bitcoin’in yasal bir para birimi olmasına dair ortaya konulmuş bir tasarı kullanıcıların beğenisini topladı. Tasarıların onaylanması halinde Arizone eyaletin sakinleri kripto para birimleri ile çeşitli vergilerini ödeyebilecek Bitcoin’i harcamalarında kullanabilecek.

Geçtiğimiz yıl benzer bir yasa tasarısını gündeme getiren ancak başarılı olamayan senatörün yakın geçmişte kripto paraların vergiden muaf tutulmasını amaçlayan bir yasa tasarısına da katıldığı biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!