Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Tabanlı DeFi Protokolü Nirvana Finance’e Kredi Saldırısı: Stablecoin’i Yüzde 90 Düştü

Solana (SOL) ağındaki merkeziyetsiz finans protokolü Nirvana Finance bir flaş kredi saldırısına uğradı. Protokolün stablecoin’i %90 değer kaybetti.

Blockchain güvenlik analiz firması Peckshield tarafından 28 Temmuz tarihinde Twitter üzerinden yapılan paylaşıma göre Solana ağındaki merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Nirvana Finance, bir flaş kredi saldırısına uğradı. Nirvana Finance’ın bu saldırıdan 3.49 milyon dolar zarar gördüğü belirtildi.

On-chain veriler, saldırganın 10 milyon dolar değerinde ANA coin basmak için USDC’de 10 milyon dolarlık flash kredi kullandığını gösteriyor. Saldırganın daha sonra protokolü manipüle ederek ANA fiyatlarını şişirdiği ve elindeki ANA coin’i 13.49 milyon USDT ile değiştirip 10 milyon USDC’lik kredisini ödediği, kalan 3.49 milyon USDT’yi ise DAI stablecoin’e dönüştürüp Ethereum cüzdanına bağladığı bildiriliyor.

Nirvana’nın yerel kripto para birimi ANA ve stablecoin’i NIRV saldırı nedeniyle büyük düşüş yaşadı. ANA %89 değer kaybıyla 8,6 dolardan 0,81 dolara gerilerken stablecoin NIRV ise 1 dolar sabitliğini kaybederek 0,0621 dolara geriledi.

DeFi projeleri flash kredi saldırılarının ana hedefi olmaya devam ediyor. Nisan ayında bir Ethereum (ETH) tabanlı stablecoin projesi olan Beanstalk’a gerçekleştirilen flash kredi saldırısında 182 milyon dolar kaybedilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!