Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Tabanlı Donald Trump Coin’i Böyle Yüzde 90 Düştü

Solana üzerindeki Donald Trump temalı DJT tokenı, Salı günü erken saatlerde bir cüzdanın tek bir işlemde 2 milyon dolar değerinde token satmasıyla yüzde 90 değer kaybetti.

Bu işlem, DJT tokenının piyasa değerini saniyeler içinde 55 milyon dolardan 3 milyon dolara düşürdü.

‘4UGm6’ cüzdanı DJT token arzının yüzde 20’sini elinde tutuyordu ve bu işlemden 15.500 SOL kazandı. Ardından bu varlıkları dört farklı cüzdana aktardı.

Trump ile bağlantısı ne?

DJT, Haziran ayı başında piyasaya sürüldü ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump ve oğlu Barron ile doğrudan ilişkili olduğu söylentileri arasında hızla viral oldu ve piyasa değeri kazandı.

X platformundaki kripto grupları, o dönemde aşırı büyüme gösteren tokenın arkasında kimin olduğunu merak etti. 18 Haziran’da “Pharma Bro” olarak da bilinen Martin Shkreli, kendisi ve Barron Trump’ın DJT tokenını yarattığını iddia etti ancak başlangıçta bu iddiayı reddetmişti. Shkreli, Barron’un tokenları çıkarmasına ve X platformunda popüler hale getirmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Blockchain dedektifleri, Haziran’da DJT’nin Telegram kanalının Shkreli tarafından desteklenen başka bir token ile aynı yöneticilere sahip göründüğünü keşfetti.

Bu arada, DJT ve Shkreli’nin diğer projesi Shoggoth.ai’de büyük miktarlarda token tutan en az bir büyük sahip, tokenı kamuya açık şekilde desteklediğinde kâr elde ediyordu. Bir büyük DJT sahibi, 19 Haziran civarında milyonlarca dolar değerinde SHOGGOTH tokenı tutan bir cüzdandan yaklaşık 830.000 dolar değerinde DJT sattı.

Trump tarafı, konu hakkında resmi bir açıklama yapmadı.

Bununla birlikte Shkreli, Salı günkü fiyat düşüşü için Barron’u suçladı. DJT tokenlarına sahip olmadığını ve likidite havuzlarını kontrol eden özel anahtarlara erişimi olmadığını tekrar tekrar iddia etti.

X’teki paylaşımında “Barron’a sorun, anahtarlarım veya herhangi bir tokenım yok” dedi.

Başka bir X gönderisine yanıt olarak, “Resmi Trump tokenı olduğunu anladığım kadarıyla yapmasına yardımcı oldum, bunun olacağını düşünmemiştim” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!