Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Yaşanan Sert Düşüşler Halving Sonrası Rekoru Getirdi!

Bitcoin işlem hacminde yarılanmadan (halving) bu yana görülmemiş bir rekor geldi.

Bitcoin işlem hacimleri, piyasalardaki belirsizlikler ve düşüşler sırasında büyük bir artış gösterdi ve Bitcoin’in dördüncü yarılanmasının ardından yeni bir işlem hacmi rekoru kırıldı.

5 Ağustos’ta birçok kripto yatırımcısı, Bitcoin, Ethereum ve Solana gibi önde gelen kripto paraların değerlerinin düşmesi nedeniyle büyük kayıplar yaşadı ve pozisyonları likide oldu. Bu durumun sonucunda bazı yatırımcılar Bitcoin varlıklarını kayıplarını en aza indirmek amacıyla sattı, bazıları ise Bitcoin’i 50.000 dolarlık indirimli fiyatlarla satın aldı.

Blockchain.com verilerine göre 6 Ağustos’ta büyük Bitcoin borsalarındaki toplam işlem hacmi 1,14 milyar doları aştı. Bu seviyede işlem hacmi son olarak Mart ayında, dördüncü Bitcoin yarılanmasının tamamlanmasından önce kaydedilmişti. Yarılanma sonrası Bitcoin borsalarında günlük işlem hacmi ortalama 30 milyon dolar civarındaydı.

5 Ağustos’ta Bitcoin ağı üzerinden gerçekleşen işlemlerin %90’ından fazlası Bitcoin (BTC) ile yapıldı. Ordinals, BRC20 ve Runes gibi diğer Bitcoin protokolleri, Bitcoin ağı genişliğinin %9’undan daha azını oluşturdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!