Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Düşüşü Piyasayı “Kaldıraçsız” Bıraktı: Kripto Paralar İçin Anlamı Ne?

Kripto para piyasası çöküşünün ardından, piyasanın kaldıraçlı pozisyonların azalmasıyla önemli ölçüde dengelenmiş olduğu ve daha istikrarlı bir döneme girdiğine dair işaretler bulunuyor.

On-chain veri ve analiz platformu CryptoQuant’ın bir yazarı, hafta başında yaşanan büyük kripto para piyasası çöküşünün ardından piyasanın yeterli düzeyde kaldıraçsız işlemde olup olmadığını analiz etti.

Verilere göre Bitcoin açık pozisyon büyüklüğü (Open Interest) 16,74 milyar dolardan 14,18 milyar dolara düşerken tahmini kaldıraç oranı (ELR) 0,1990’dan 0,1758’e geriledi. Bu değerler, sırasıyla 2020’nin başından ve 2021 ortasından bu yana görülen en düşük seviyelere işaret ediyor. OI ve ELR’daki bu büyük düşüşler, piyasada önemli ölçüde kaldıraçlı pozisyonların azaltılmasına anlamına gelen delevraj olduğunu gösteriyor.

quicktake-image

Birçok kaldıraçlı pozisyon tasfiye edildi veya kapatıldı bu da piyasa risk ve volatilitesini azalttı. Analistler, piyasanın çöküş sonrası yeterli seviyede delevraj olduğunu ve diğer piyasa koşullarının uygun olması halinde daha fazla istikrar ve potansiyel toparlanmaya zemin hazırlayabileceğini belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!