Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Tabanlı Platform, Meme Coin Trendi Sayesinde Rekor Kırdı

Solana tabanlı pazar yeri Pump.fun, meme coin trendi sayesinde Ethereum ekosistemini ilk kez geride bıraktı.

Ünlü isimlerin desteklediği ya da bu isimler için tasarlanmış meme coinler, son haftalarda yatırımcılardan büyük ilgi gördü.

Özellikle Mayıs’ın sonundan beri Caitlyn Jenner, Iggy Azalea, Trippie Redd, Davido gibi isimler, Solana tabanlı meme coin projelerini destekliyor.

Ethereum blockchain’ini geçti

İnsanların kolaylıkla kendi tokenlarını oluşturmasını sağlayan Pump.fun, bu trendin etkisiyle bir günde 2 milyon dolar gelir elde etti. Aynı gün içerisinde Ethereum’da 1,91 milyon dolar işlem ücreti toplandı.

Solana tabanlı Pump.fun, böylece tüm blockchainler ve uygulamalar arasında günlük olarak en çok gelir elde eden platform oldu.

Mart ayında Pump.fun’ın yıllık olarak 66 milyon dolar gelir elde edeceği tahmin ediliyordu. Ancak platform, şimdiden toplamda 50,9 milyon dolar gelir elde etti. Bu gidişat devam ederse beklentileri geçebilir.

Milyondan fazla token oluşturuldu

Ünlülerin de piyasaya girmesiyle birlikte kendi token’ını oluşturan kişilerin sayısı arttı. Dune Analytics verilerine göre Salı günü Pump.fun’da 11.528 token oluşturuldu. Böylece toplam token sayısı, 1.199.685’e yükseldi.

Birçok isim, Ethereum’a kıyasla daha düşük işlem ücretlerine sahip olduğu için Solana’yı tercih ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!