Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana’nın Telefonu Saga İçin Beklenen An Geldi: Tarih Belli Oldu

Yaklaşık 1 yıl önce tanıtılan Solana’nın (SOL) web3 odaklı akıllı telefonu Saga 8 Mayıs’ta hakla açık satışa çıkıyor.

Solana’nın uzun süredir beklenen akıllı telefonu Saga kısa süre sonra alıcılarıyla buluşacak. Geliştirici şirket tarafından yapılan açıklamada Saga’nın halka açık satışlarının 8 Mayıs tarihinde başlayacağına yer verilirken ön siparişten alan kullanıcılara telefonların gönderilmeye başlandığı belirtildi. Telefonun satış fiyatı 1.000 dolar olarak kararlaştırıldı.

Cihaz kripto para saklama, alım-satım yapma gibi teknik özellikleri otomatik olarak kendi bünyesinde barındıracak ve bunları kullanıcılarına sunarken Solana blokzincirinden faydalanacak.

Akıllı telefon 12 GB dahili depolama alanına, iki adet arka kamera lensine, 6,67 inç OLED ekrana ve parmak izi okuyucusuna sahip olacak. Telefon güvenlik odaklı tasarımıyla kullanıcıların varlıklarının ve bilgilerinin korunmasına odaklanacak. Ek olarak telefonun dahili belleğinde bir “seed vault” (tohum kasası) olacak ve bu kasa private key (özel anahtar) gibi kritik bilgileri telefonun geri kalanından ayrı tutarak izole bir güvenlik sağlayacak.

Öte yandan Saga’nın içinde sadece kripto uygulamaların yer aldığı bir merkeziyetsiz uygulama (dApp) bulunacak. Kullanıcılar bu uygulama arayüzü üzerinden kripto para borsalarına ait uygulamaları, kripto para cüzdanlarını ve NFT temelli ürünleri indirebilme şansına sahip olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!