Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Londra Borsası’ndan Dev Adım: Bitcoin Hizmeti Sunmak İçin İş Birliği

Londra Borsası (LSEG), GFO-X ile iş birliği kapsamında vadeli Bitcoin endeks türevleri sunacağını açıkladı.

Londra Borsası’nın Paris merkezli iştiraki LCH SA13 Nisan tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, ülkede faaliyet gösteren ilk regüle kripto türev ürünler borsası GFO-X ile iş birliği kapsamında vadeli Bitcoin endeks ve opsiyon sözleşmelerine yönelik takas hizmetleri sunacağını bildirdi.

Ürünlerin nakit ödemeli olacağı ve operasyonların yeni bir takas hizmetleri birimi olan LCH Dijital Varlık Takası (DigitalAssetClear) tarafından yürütüleceği belirtildi.

Yılın dördüncü çeyreğinde başlatılmasının planlandığı hizmet hakkında GFO-X CEO’su Arnab Sen, kripto para piyasasında yaşanan son olayların büyük finansal kurumların düzenlenmiş bir ortamda alım-satım yapabilecekleri bir yere olan ihtiyaçlarını öne çıkardığını ifade etti.

LCH DigitalAssetClear Başkanı Frank Soussan ise konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Vadeli Bitcoin endeks ve opsiyon sözleşmeleri, aşina oldukları düzenlenmiş bir piyasada ticaret yapmak isteyen kurumsal piyasa katılımcıları arasında artan ilgi ile hızla büyüyen bir varlık sınıfıdır. 

Bunun yanı sıra Soussan, GFO-X ile iş birliği kapsamında sundukları hizmetin pazar için önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi. GFO-X’in yüksek performanslı teknolojisinin ve LCH’nin risk yönetimi yeteneklerinin güçlü bir birleşimi olarak tanımladığı hizmet için Soussan, likit bir pazar yeri oluşturmak ve gelişimine katkıda bulunmak için oldukça heyecanlı olduklarını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!