Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Justin Sun’a SEC Davasına İlişkin Mahkeme Celbi: 21 Gün Süre Tanındı!

New York Güney Bölge Mahkemesi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) davasına ilişkin TRON (TRX) kurucusu Justin Sun’a celp gönderdi ve 21 gün içerisinde yanıt vermesini zorunlu kıldı.

ABD New York Güney Bölge Mahkemesi 12 Nisan Çarşamba tarihli mahkeme belgelerinde, Justin Sun’ın SEC davasına ilişkin mahkeme celbi gönderdiğini belirtti. Söz konusu mahkeme celbi, SEC tarafından Sun’a açılan yasa dışı menkul kıymet satışı davasını kapsıyor.

Mahkemeye göre Sun’dan 21 gün içerisinde SEC avukatı Adam Gottlieb ile iletişime geçerek cevap vermesi gerekiyor. TRON kurucusunun cevap vermemesi halinde “temerrüt kararı” çıkarılacak ve bu da iddia edilen menkul kıymetler yasası ihlalleriyle ilgili cezaların uygulanmaya başlanması anlamına geliyor.

Bununla birlikte SEC, en başından beri adları Sun ile birlikte anılan rapçi Soulja Boy ve YouTuber Austin Mahone‘u da aynı celp kapsamında mahkemeye davet etti. Söz konusu şahısların TRX özelinde manipülatif tanıtımlar yaptığı ve yatırımcıları yanılttığı düşünülüyor.

Mart ayının sonunda kayıtsız menkul kıymet satışı, dolandırıcılık ve piyasa manipülasyonları dahil olmak üzere hem Justin Sun’a hem de Sun bağlantılı 3 farklı şirkete dava açılmıştı. Davadan birkaç hafta sonra Sun’ın Hong Kong‘a gitmesi dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan kurucu, hakkındaki dava haberlerinden sonra yaptığı açıklamasında suçlamaların asılsız olduğuna inandığını ve merkeziyetsiz finans sistemini oluşturmaya devam edeceklerini dile getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!