Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana’ya Bir Darbe Daha: Ünlü Milyarderin Platformundan Delist!

Çinli ünlü milyarder Jihan Wu tarafından kurulan varlık yönetim platformu Matrixport, 30 Aralık tarihi itibariyle Solana (SOL) işlem çiftlerini delist edeceğini duyurdu.

FTX iflasından beri büyük bir krizle boğuşan Solana’ya bir darbe de Matrixport’dan geldi. Yapılan açıklamada 30 Aralık tarihinden itibaren Solana ürünlerini delist edeceğini duyuran şirket, gelecekte Solana ile bağlantılı bir ürünü de listelemeyeceğini özellikle belirtti. Bununla birlikte Solana çift para birimi mevduatı olarak bilinen SOL-U‘da Matrixport tarafından platform tarafından kaldırılacak.

Çift para birimi mevduatı olarak bilinen işlem türevi, standart bir mevduat için mevcut olandan daha yüksek bir getiri sağlamak için bir para piyasası mevduatını bir para birimi seçeneğiyle birleştiren bir araçtır ve yatırımcılar tarafından sıklıkla tercih edilir.

Matrixport, sektörün ilk Solana çift para birimi mevduatı olarak anılan SOL-U’yu bu yılın haziran ayında piyasaya sürmüştü. Çift para birimi mevduatı, yatırımcılara dalgalanma zamanlarında getiri elde etmek için piyasa fırsatlarından yararlanma imkanı sunmayı amaçlıyordu.

2022 yılı içerisinde büyük bir ivme kazanan ve 250 dolar seviyelerine kadar yükselen SOL, FTX iflasının ardından %70 civarında değer kaybederek adeta bir yıkıma tanıklık etmişti. Bilindiği üzere Solana ekosisteminin en büyük destekçisi ve yatırımcısı başta Sam Bankman-Fried olmak üzere FTX ve Alameda Research idi.

CoinGecko verilerine göre SOL fiyatı son 24 saat içerisinde %7 oranında değer kaybetti. Yaklaşık bir yıl sonra tek haneli fiyata gerileyen SOL, haberin kaleme alındığı esnada 9,47 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!