Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin Solana Hakkında Konuştu: SOL ve Bu Altcoin Sert Yükseldi

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, Solana’nın (SOL) geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamanın ardından SOL ve Serum (SRM) dakikalar içinde yaklaşık %30 yükseldi.

Vitalik Buterin Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda Solana hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özellikle Solana ekosistemine dışarıdan bakan biri olarak “bir şey söylemem zor” diyen Buterin, topluluğun tekrardan gelişebilmesi için adil bir şans yakalamasını umuyor:

Çevremdeki bazı akıllı insanlar bana Solana ekosisteminin harika bir geliştirici topluluğa sahip olduğunu ve aç gözlü fırsatçılarında bu süreçte oyun dışı kaldığını belirttiler. Buna dayanarak Solana ağının parlak bir geleceği olabileceğini söylüyorlar.

2021 yılı içerisinde büyük bir ivme kazanan ve 250 dolar seviyelerine kadar yükselen SOL, FTX iflasının ardından %70 civarında değer kaybederek adeta bir yıkıma tanıklık etmişti. Bilindiği üzere Solana ekosisteminin en büyük destekçisi ve yatırımcısı başta Sam Bankman-Fried olmak üzere FTX ve Alameda Research idi.

Buterin’in açıklamasının ardından dakikalar içerisinde 8,28 dolar seviyelerinden 10,88 dolar seviyelerine %30‘a yakın yükseliş sergileyen SOL beraberinde ekosistemin yan ürünlerini de hareketlendirdi. Ekosistemin bilindik projelerinden Serum (SRM) ise Buterin’in açıklamasının ardından yaklaşık %30 yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!