Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Donald Trump’ın Bir Günde Tükenen NFT’lerinin İşlem Hacmi Yüzde 99 Düştü!

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın NFT koleksiyonuna olan yatırımcı ilgisi hızlı tükenirken işlem hacimleri yaklaşık %99 geriledi.

Donald Trump’ın 15 Aralık tarihinde Polygon (MATIC) ağı üzerinde satışa çıkartılan NFT koleksiyonuna olan yatırımcı ilgisi hızla azalıyor. CryptoSalm verilerine göre koleksiyonun işlem hacmi 17 Aralık tarihindeki 3,5 milyon dolarlık zirvesinden yaklaşık %99 daha düşük olarak 42 bin dolar civarında seyrediyor. Piyasaya sürüldüğü ilk birkaç gün içerisinde sosyal medya ve ana akım medyanın en çok konuşulan NFT projelerinden biri olan koleksiyonun etkisi oldukça kısa sürdü.

Toplamda 45 bin parçadan oluşan koleksiyonun her parçası Trump’la birebir video konferans görüşmesi yapmak, beraber bir saat boyunca golf oynamak ve bir akşam yemeği gibi çeşitli etkinlikler için bir çekiliş bileti görevi de görüyor.

Öte yandan Donald Trump’ı golfçü, astronot ve kovboy gibi birçok şekilde betimleyen koleksiyonun satışı birçok skandala konu olmuştu. Koleksiyon yatırımcıları, kendilerine vadedilen video konferans görüşmesinin aslında bir “grup zoom görüşmesi” akşam yemeğinin ise bir “gala yemeği” olduğunu belirterek yatırımcılarını yanılttığı için Trump’ı eleştirmişti. Öte yandan bir blockchain araştırmacısı ise NFT’lerin bir kısmının önceden basılarak yönetici cüzdanında saklandığını iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!