Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sızıntıları Doğrulayan 3Commas Soruşturmaya FBI ile Devam Ediyor

Müşterilerinin API anahtarlarının sızdırıldığı kripto para yazılım şirketi 3Commas, soruşturmaya FBI ile birlikte devam ediyor.

Coindesk’in 30 Aralık tarihli haberine göre yakın zamanda müşterilerinin API anahtarlarının sızdırıldığını kabul eden şirket, soruşturmaya FBI ile birlikte devam ediyor. Estonya merkezli şirketin CEO’su Yuriy Sorokin yapılan veri ihlalinin şirket içerisinden olmadığını düşündüklerini öne sürmüş ve kolluk kuvvetleri ile birlikte araştırma taahhüdü vermişti.

İlk olarak 9 Aralık tarihinde 3Commas kullanıcıları tarafından dile getirilen iddialar 3Commas CEO’su Sorokin ve Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) tarafından inkar edilse de 28 Aralık tarihinde iki CEO da bir veri ihlali olabileceğine kanaat getirdiklerini belirtmişti.

3Commas, ihlalin tespitinden hemen sonra Binance ve KuCoin gibi borsalardan şirkete bağlı tüm anahtarları iptal etmesini talep etti. Ancak sosyal medyada kullanıcılar, yaklaşık 21 gündür devam eden ihlalin en erken aşamasında uyarılmalarına rağmen sızıntı ihtimalini ciddiye almadıkları için 3Commas’a tepki gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!