Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Bildirdi, 3Commas Doğruladı: Sızıntı Var!

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), kripto para yazılım şirketi 3Commas API’lerinin sızdırıldığına dair önemli şüpheleri olduğunu söyleyerek kullanıcıları uyarmasının ardından 3Commas yetkilileri iddiaları kabul etti.

Binance CEO’su CZ 28 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 3Commas’tan geniş çaplı API anahtarı sızıntıları olduğundan şüphelendiğini belirtti. CEO, müşterilerin API anahtarlarını acilen devre dışı bırakmasını önerdi. Paylaşımlardan kısa bir süre sonra 3Commas CEO’su Yuriy Sorokin de açıklamaların doğruluğunu kabul etti.

Görüntüler Sızdırıldı

Binance CEO’sunun açıklamasından sonra sosyal medyada sızdırılan API anahtarlarına dair bir ekran görüntüsü paylaşıldı. Bilgilerin büyük bir kısmının gizlendiği ekran görüntüsü üzerine birçok kullanıcı 3Commas’tan açıklama talep etti.

3Commas İddiaları Kabul etti

CEO Sorokin 28 Aralık tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bilgisayar korsanının yayınladığı dosyalardaki verilerin doğru olduğunu onayladıklarını belirterek herkesten API anahtarlarının devre dışı bırakmalarını istedi. Ayrıca Binance ve KuCoin gibi borsalardan 3Commas’a bağlı tüm anahtarları iptal etmelerini talep etti.

CEO, araştırmalara devam ettiklerini ancak şirket içinden yapılan bir sızıntının izine rastlamadıklarını öne sürdü. Sorokin, teknik altyapıya erişimi olan personel sayısının oldukça kısıtlı olduğunu ve 19 Kasım’dan bu yana erişimlerin büyük bir kısmının kaldırıldığını dile getirdi.

Araştırmaların daha da derinleştirileceğinin altını çizen CEO, kolluk kuvvetlerinin de dahil olduğu kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını aktardı.

19 Gündür Biliniyordu

Öte yandan 9 Aralık tarihinde hesabından bilgisi dahilinde olmayan işlemler yapıldığını öne sürerek Binance ve 3Commas’tan açıklama talep eden bir kullanıcıya karşılık, iki taraftan da sızıntı olmadığına bunun kullanıcı hatası olabileceğine dair açıklamalar gelmişti. Daha sonrasında 10 Aralık tarihinde kullanıcının açıklamalarıyla örtüşür bir şekilde Binance üzerinde listelenen bazı kripto paralarda gerçekleşen anormal fiyat hareketleri ise Binance CEO’su CZ tarafından serbest piyasa hareketleri olarak nitelendirilmişti.  Ayrıca CZ, iddialarında ısrarcı olan kullanıcı Binance hesabını dondurarak yalnızca para çekim işlemlerini aktif bırakmıştı. İlgili dönemde 3Commas da bir sızıntı olduğuna dair iddiaları şiddetle yalanlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!